مهاجرت قانونی به آلمان

چگونه به شکل قانونی میتوانم برای زندگی آلمان بروم؟

همه شهروندان خارجی که برای زندگی کردن به آلمان می آیند نیاز به اجازه اقامت دارند اما اگر مدت زمان کوتاهی بخواهید در آلمان بمانید، فقط نیاز به ویزا دارید. شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا از این قانون معاف هستند و برای ورود و زندگی و تحصیل در آلمان نیاز به ویزا و یا اجازه اقامت ندارند.

در اینجا چند گزینه وجود دارد که شهروندان خارجی می توانند از طریق آن اجازه اقامت طولانی مدت در آلمان را بدست آورند و بصورت قانونی به آلمان مهاجرت کنند.

اگر به عنوان پناهجو و یا هم از طرق غیر قانونی به آلمان وارد شده‌اید،  به صفحه «اجازه اقامت برای پناهجویان» مراجعه کنید و تمام اطلاعات ضروری را بیابید.

راه های قانونی برای کسب اقامت در آلمان

انجام دوره‌های آموزشی فنی‌حرفه‌ای (Ausbildung)

تحصیل در دانشگاه

یافتن کار

کار کردن

کارت آبی اتحادیه اروپا

کار مستقل و فریلانس

شغل‌های تحقیقاتی

پیوند خانواده

اگر برای ورود به آلمان نیاز به ویزا دارید، باید به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود درخواست بدهید و مدارک مورد نیاز را در آنجا ارائه کنید. پس از ورود به آلمان، شما باید ظرف مدت سه ماه اول برای ثبت نام و اخذ اقامت طولانی به اداره مهاجرت مراجعه کنید. برای انجام این کار، شما باید اسنادی را که لازم است را ارائه دهید. مقامات درخواستی  شما را بررسی می کنند و در باره صدور اقامت به شما تصمیم می گیرند. لطفا توجه داشته باشید که بررسی درخواست ویزا ممکن است چند ماه طول بکشد.

مهم

اگر شما شهروند یکی کشورهای اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن اشتاین، سوئیس یا نروژ هستید، نیازی به اجازه اقامت برای آموزش، تحصیل و کار در آلمان ندارید.