Ana sayfaya geri dön
81 a onayıyla gidenlerin eş eğitim durumları
Merhaba , eşim 81a ön onayıyla başvuruda bulunacak bende onunla beraber başvuruda bulunacağım konsolosluğa ancak henüz onayımız gelmedi, onayımız gelene kadar benim dil sertifikamın süresi 1yılı tamamlamış olacak.ZAB DAB tam denkliğim var 2 yıllık ön lisans mezunuyum.Dil şartı aranmaması durumunda bir madde var bu benim için geçerli olur mu ? Madde aşağıdaki gibidir.
2. Eşiniz yüksekokul mezunu ise ve istihdam ve uyum bakımından olumlu bir öngörü varsa veya geçici bir süre için aile birleşimi başvurusunda bulunulmaktaysa ya da İkamet Kanunu’na göre daha önce de ikamet izni alındıysa,
3. Eşiniz, bedensel, zihinsel veya ruhsal bir sağlık sorunu veya engelden dolayı basit düzeyde Almanca dil bilgisini ispat edebilecek durumda değilse,
1 Yorumlar
Merhaba @dileka
Verdiğiniz bilgiler ışığında sizin için Adil belgesi gösterme zorunluluğu uygulanmaz gibi görünüyor.
Eşinizin 81A sürecine başvurması nitelikli işgücü göşü kapsamında (Madde 18) bir vize alacağı anlamına gelir. Hem bu sebepten, hem de sizin önlisans mezunu olmanız sebebiyle sizden kural olarak dil belgesi istenmeyecektir. (Elbette ki son karar konsolosluk çalışanlarının takdir yetkisine bağlıdır.)
Bunun dışında dile sertifikalarının geçerliliğinin süreye bağlı olması gibi bir durum kural olarak söz konusu değildir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!