İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
byzz

Blue Card İş Değişikliği

Selamlar, Blue Card ile 9 ay çalıştım ve işten çıkarıldım. Şimdi yeni bir iş buldum ve kontratımı imzaladım. Bunu nasıl bildirmem gerektiğinden emin değilim. LEA’nın sitesinde B1 formunu doldurup yeni kontratımı ekledim. Bu yeterli mi? Randevu almama gerek var mı? Sanırım Agentür für Arbeit’a da benim bildirmeme gerek yokmuş, sadece LEA’dan onay almam yeterliymiş. Doğru mu acaba? LEA'ya telefonla da ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @byzz  

Yeni bulduğunuz işin de Mavi Kart kapsamında olduğunu anlıyorum.

Bahsettiğiniz sürecin işleyişi eyaletten eyalete değişmektedir. Eğer Berlin'den bahsediyorsanız LEA'nın web sitesindeki online form'dan işveren değişikliği kısmını seçip buraya, belirttiğiniz şekilde, yeni kontratı eklemeniz ve aşağıdaki linkte bulunan "Erklärung zum Beschäftigungsverhältnis" formunu doldurup iletmeniz gerekecektir:

https://service.berlin.de/dienstleistung/326856/en/

Kural olarak LEA'nın bu yeni sözleşmeyi incelemek (ve gerekirse Agentur für Arbeit) ile görüşmek için bir ayı vardır. Eğer durumunuzu görüşmek isterlerse size randevu atamaları beklenir. 

Berlin'deki bürokratik durumun sorunları aşikar olduğu için bu süre dolmadan birkaç hatırlatma iletisi göndermenizi ve ve gönderdiğiniz her iletinin ekran görüntüsünü kaydetmenizi tavsiye ederim. Bu durum, bir sorun çıktığında sizin üzerinize düşeni yaptığınıza dair kanıtlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu