İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
ysfff

İş bulma

Öncelikle merhaba benim sorum ben uluslararası ticaret bölümü mezunuyum denklik yapmak istiyorum ve sadece Zab denkliği oluyor Almanyada tanınmış meslek gurubuna girmediği için. anabinde üniversitem H+ görünüyor bazı işyerleri denklik olmadan da işe alıyor benim bölümüm de lojistik,gümrük,ithalat ve ihracat işleri de dahil oluyor ben şimdi almanyada bir iş buldum mesela bir lojistik firmasında ama ben dil bilmediğim için ilk başta depo çalışanı olarak işe başlıyorum bu şekilde oturum alma şansım var mı bazen dil şartına gerek kalmadan Türk firmalar işe alabiliyor yani o durumda da iş veren tutup beni ilk günden lojistik yönetiminin başına getirmeyecek yine dil ve kurallar konusunda eksik kalıyorum bu sefer de almanya hükümeti bunu kabul etmeyebilir sonuçta benim işim lojistik ama ben gidip depo çalışanı oluyorum alman devleti bunu da diyebilir nitelikli işçi neden depoda çalışıyor cevap için teşekkürler 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuz için teşekkürler. Almanya'da denklikle ilgili farklı meslek gruplarının farklı kuralları vardır. Uluslararası ticaret bölümü özelinde nasıl bir denklik gerekebileceği konusunda ücretsiz hizmet veren denklik danışmanlık merkezlerinden destek almanızı öneririm.

Mesleğinize özel danışmanlık alabileceğiniz bazyı yerleri paylaşmak isterim. Bununla ilgili hazırladığımız yazımızdan ilgili kısmı paylaşmak isterim:

"Netzwerks IQ gibi danışma merkezlerinde, denklik (meslek/eğitim yeterliliği) süreciyle ilgili yerinde danışmanlık alabilirsiniz. Oradaki çalışanlar, denklik sürecinin tüm aşamalarında size yardımcı olur. Size en yakın danışma merkezini, “Almanya’da Denklik” web sitesindeki danışma merkezi arama bölümü üzerinden bulabilirsiniz. Bunun için yaşadığınız ülkeyi ve şehri ya da posta kodunuzu girmeniz yeterlidir.

"Almanya'da Çalışmak ve Yaşamak" yardım hattından da telefon veya e-posta yoluyla da tavsiye alabilirsiniz. Bu yardım hattını da yurtdışından da arayabilirsiniz. Almanca ve İngilizce danışmanlık veren personele +49 30 1815 1111 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Danışma ücretsizdir, ancak aramak için normal telefon ücreti ödemeniz gerekir. Ayrıca yardım hattı iletişim formunu kullanarak da onlarla iletişime geçebilirsiniz."

Buna ek olarak dille ilgili sorunuza gelirsek, çalışma dili Almanca ise elbette Almanca bilmeniz gerekecektir. Fakat sözleşmede farklı bir dil yazıyorsa (ör: İngilizce) buna gerek kalmayabilir.

Bune ek olarak, herhangi bir işte çalışıp çalışamayacağınız sorusuna gelirsek: Elbette istihdam edileceğiniz işin 'nitelikli iş' kategorisine girmesi gerekir. Aksi takdirde Mavi Kart veya nitelikli çalışan vizesi gibi çalışma izni türlerinden yararlanamazsınız. Nitelikli çalışan yasasının kapsamı ve nitelikli çalışan vizesi koşulları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/visa-skilled-workers

Umarım bu bilgiler ve yönledirme yardımcı olur.

İyi günler dilerim

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu