İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
sbhtkcr

§18a kapsamında 3 yıllık sürenin başlangıcı – D vizesi ile geçen süre sayılır mı?

Merhaba,

§18a Oturum Yasası kapsamında süresiz oturum izni (Niederlassungserlaubnis) ile ilgili bir sorum olacak.

02.12.2022 tarihinde ulusal D vizesiyle Almanya’ya giriş yaptım, hemen Anmeldung işlemi yaptım ve aşçı olarak tam zamanlı çalışmaya başladım. Mesleğim için tam denklik sahibiyim. 1 yıllık D vizesi ardından bana önce 6 aylık, ardından 4 yıl süreli §18a oturum izni (eAT) verildi. O tarihten beri kesintisiz çalışıyor, vergi ve sosyal sigorta primi ödüyorum. Ayrıca entegrasyon sürecini başarı ile bitirdim. DTZ B1 sertifikam ve Leben in Deutschland belgem var.

Sormak istediğim şu:
Niederlassungserlaubnis için gereken 3 yıllık ikamet süresi hesaplanırken, benim Almanya’ya yasal giriş yaptığım 02.12.2022 tarihi mi esas alınır, yoksa sadece ilk oturum izni kartımın düzenlendiği tarih mi dikkate alınır?

Şimdiden teşekkür ederim.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
My_Community_Managerin

Merhaba, bize ulaştığınız için teşekkür ederiz.
Gerçekten çok güzel bir yol katetmişsiniz, şimdiye kadar ki tüm başarılarınız için tebrikler!

Genelde 3 yıl, sosyal güvenlik primlerinizin ödendiği süre üzerinden sayılır. Yani işinize başladığınız andan itibaren ve en iyisi, o sırada zaten adres kaydınızın da yapılmış olmasıdır.

Zaten pek çok şartı yerine getirmişsiniz, bu da doğru yolda olduğunuzu gösteriyor! Süresiz oturum izni hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz: Link
Ayrıca şimdiden bir randevu talebinde bulunmak iyi olacaktır çünkü birçok şehirde işlem süreleri oldukça uzun olabiliyor.

Umarım her şey yolunda gider! İyi şanslar!
Başka sorularınız olursa lütfen çekinmeden yazın.

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu