Повернутися до огляду
Як закрити параграф 24 для переїзду в іншу країну?
Доброго дня. На початку травня переїжджаю в Польщу і хочу отримати там карту побиту. Як закрити всі страховки, відмінити квартиру в Німеччині я знаю. Але в мене є питання щодо відмови від параграфу? Хтось каже, що достатньо просто зробити Abmeldung і все, параграф анулюється через пів року. Але я хочу податися на документи одразу, я не можу чекати пів року. На сайті Ausländerbehörde мого міста (Франкфурт на Майні) я не можу знайти як це зробити і не можу зробити термін з цієї причини. Як мені отримати підтвердження, що я відмовилась від параграфу? І чи треба воно взагалі? Я не отримувала ніякі соц виплати і не була на обліку в джоб центрі.
1 коментарі
Доброго дня, @DariaFilova26 !
Нещодавно також спілкувалася з нашою користувачкою по темі "Закриття §24" по гілці: Закриття 24 параграфу | Handbook Germany : Together.
Їй як раз казали протилежне.
Саме у такому випадку (чутки, коли немає надійного джерела і "кажуть") я надала рекомендації, які Ви можете також прочитати в гілці.
Якщо у Вас є листи від Відомства у справах іноземців, у верхньому правому кутку мають стояти контактні дані людини, яка займалася або займається Вашою справою. Вам треба дзвонити або писати (електронні) листи, а також обов'язково отримати письмове підтвердження. Навіть якщо воно прийде Вам просто електронною поштою.
Міла