17 yaşındaki çocuğumun hakları
Mavi kart ile Almanya’ya göç etmeyi planlıyorum. Şu anda iş ilanlarına müracaat ediyorum. Merak ettiğim ve size danışmak istediğim bir konu var.
Oğlum Ocak ayında 17 yaşını dolduracak. Bu sene Türkiye’de lise son sınıfta üniversite sınavına hazırlanıyor. Deneme sınavlarındaki başarısına dayanarak Türkiyede iyi bir üniversiteyi kazanabileceğini öngörüyoruz.
Konsolosluğa başvururken eşim ve oğlumla birlikte başvurabileceğimi biliyorum.
Eğer oğlum 17 yaşındayken (18’ini doldurmadan) Almanya’ya mavi kart ile gidersek, oğlumun önünde hangi seçenekler olur? Bunları değerlendirebilir misiniz?
Oğlumun 17 yaşındayken ve 18 yaşını Almanya'da tamamladığında hakları neler olacak?
Türkiye’deki bir üniversiteye devam etmek isterse, tatillerde Almanyaya bizim yanımıza gelerek Almanya oturumu ve diğer hakları devam eder mi?
Oğlum Almanyada oturum ve diğer haklarını kaybetmemek için nelere dikkat etmesi gerekir?
Diğer taraftan, “https://www.make-it-in-germany.com/en/visa-residence/family-reunificati…“ adresinde “Special requirements apply to children over the age of 16. Your local German Embassy will be able to inform you about them” ifadesi var.
Bu konuda bilginiz varsa bizi aydınlatırsanız seviniriz.
Saygılarımla
Yanıtla (2)