İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
56umut

2 yıl kuralı

Merhaba arkadaşlar ben 81a nitelik göçmen vizesiyle geldim ve daha sonra 4 yıl oturumu aldım geldiğimde nişanlıydım daha yeni resmi nikahı yapabildim aile birleşimi için randevuya basvurmustuk fakat bir kaç yerde geldikten sonra nikah yaptığımız için 2 yıl beklemek gerekiyor diye bir kural gördüm bundan haberi olan var mı ?

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @56umut  

Kural olarak eğer Almanya'ya geldikten sonra evlendiyseniz, eşinizin aile birleşiminden yaralanabilmesi için sizin Almanya'da en az 2 yıl geçerli bir oturum izni ile bulunmanız gerekir. Yanni eşiniz, siz Almanya'da yasal olarak 2 yılı tamamladıktan sonra (evlilik zamanından bağımsız olarak) aile birleşimine başvurabilir.

Yakın zamanda yasal düzenlemede yapılan değişiklikler, Mavi Kart veya benzeri yüksek kalifikasyona sahip kişiler için istisnalar uygulanabileceğini belirlemektedir. Ancak bu istisnaların kapsamı henüz standart hale gelmemiştir ve farklı birimlerin burada bir takdir yetkisi bulunmaktadır. Bu nedenle bağlı bulunduğunuz yabancılar dairesine başvurmanızı ve kendilerinin tutumlarını öğrenmenizi öneririm.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
56umut

Çok teşekkür ederim mavi kartım yok nitelikli göçmen vizesi ile geldim , yabancılar dairesi ile gorusecegim bu konuda tek karar merci yabancılar dairesi midir verdikleri cevap kesin netlik bildirir mi acaba ? Ev durum böyleyse başka vize türü mü denememiz gerekir ne onerirsiniz ?

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Tekrardan merhabalar.

Günün sonunda konsolosluktan aile birleşimi vizesi alsanız bile eşinize oturum izni verilmesi konusundaki son karar yabancılar dairesine aittir.

Bunun dışındaki seçenekler ise eşinizin sizden bapımsız olarak eğitim, çalışma, iş arama vs. kapsamında bir ulusal vizeye başvurması olacaktır. Bu seçeneklerden bir ile ilgili bir eğilimiz varsa size bu seçenekle ilgili genel bilgileri ve ilgili sayfalarımızı paylaşabilirim.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu