2 yıl kuralı
Merhaba arkadaşlar ben 81a nitelik göçmen vizesiyle geldim ve daha sonra 4 yıl oturumu aldım geldiğimde nişanlıydım daha yeni resmi nikahı yapabildim aile birleşimi için randevuya basvurmustuk fakat bir kaç yerde geldikten sonra nikah yaptığımız için 2 yıl beklemek gerekiyor diye bir kural gördüm bundan haberi olan var mı ?

Merhaba @56umut
Kural olarak eğer Almanya'ya geldikten sonra evlendiyseniz, eşinizin aile birleşiminden yaralanabilmesi için sizin Almanya'da en az 2 yıl geçerli bir oturum izni ile bulunmanız gerekir. Yanni eşiniz, siz Almanya'da yasal olarak 2 yılı tamamladıktan sonra (evlilik zamanından bağımsız olarak) aile birleşimine başvurabilir.
Yakın zamanda yasal düzenlemede yapılan değişiklikler, Mavi Kart veya benzeri yüksek kalifikasyona sahip kişiler için istisnalar uygulanabileceğini belirlemektedir. Ancak bu istisnaların kapsamı henüz standart hale gelmemiştir ve farklı birimlerin burada bir takdir yetkisi bulunmaktadır. Bu nedenle bağlı bulunduğunuz yabancılar dairesine başvurmanızı ve kendilerinin tutumlarını öğrenmenizi öneririm.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!