İçeriğe geç
chitra
Güncellendi:
Sağlık Sistemi

30 yaş üstü sağlık sigortası

Merhaba,

Almanya Köln şehrinde, eğitim dili İngilizce olan 2 senelik master programına kabul aldım. 01.09.2024 tarihinde derslerim başlıyor. Ben ve eşim 30 yaş üstüyüz ve şu an 4.5 yaşında olan bir kızımız var. Eşim çalışan. Ben kendi şahıs firmamı 5 sene önce kapattım ve çalışmıyorum. Sağlık sigortası seçeneklerimiz hakkında bilgi rica ediyorum. İnternette net bir bilgi bulamadık ve kafa karışıklığı yaşıyoruz. 30 yaş üstü için tek seçenek özel sağlık sigortası mı, yoksa sgkdan at 11 belgesi alabilir miyiz ve geçerli olur mu? Ben, eşim ve kızım için güncel bilgileri iletebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

5 Yorumlar

Yanıtla (5)

Profile Picture
Daniela_Community Managerin
Merhaba @chitra Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler. Alman sağlık sistemi ne yazık ki oldukça karmaşık ve sizin durumunuzda farklı seçenekler var. Her halükarda sağlık sigortası yaptırmak zorundasınız. . Çalışan olarak genel sağlık sigortasını (Almanca’da “gesetzliche Krankenversicherung” olarak bilinir) veya özel sağlık sigortasını seçebilirsiniz. Avantajlar farklıdır, bu nedenle sözleşme yapmadan önce seçeneklerinizi karşılaştırın. Aylık miktar gelirinize bağlıdır. Geliriniz daha yüksekse (yılda yaklaşık 70 bin ve üzeri) özel ve gönüllü genel (“freiwillig gesetzlich”) arasında seçim yapabilirsiniz. Genel sağlık sigortanız varsa aile sigortası (“Familienversicherung”) seçeneği de vardır. 18 yaşından küçük çocuklarınız ve hatta eşiniz (geliri olmayan) bu sigorta kapsamına alınabilir. . Genel sağlık sigortası için yaş sınırı yoktur. . Bu konuda detaylı olarak Türkçe bilgi almak için Handbook Germany’nin sayfasına bakabilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/health-insurance . Saygılarımla Daniela
mecokidina0
Nayda atanasova
mecokidina0
Kızım hasta geldi dünyaya şu anda Almanya'da bulunuyor.
mecokidina0
Güncellendi:
Ne yardım yapabilirsiniz bana?
Profile Picture
Daniela_Community Managerin
Merhaba @mecokidina0 Sorunuzu forumda tekrar yayınlayabilir misiniz? Sadece "Soru sor" a tıklayın
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu