81A
81 A vizesi ile geldim Almanya'ya iş veren ile işe başlayamadan problem yaşadım şuanda başka şirkete geçmek istiyorum kendi mesleğim ile direk iş sözleşmesini yaparsak ve yabancılar dairesine sunsak başlaya bilirmiyim yoksa önce onayın gelmesinimi beklemem gerekiyor
1 Yorumlar
Yanıtla (1)
Merhabalar,
Anladığım kadarıyla 81A ön onay süreciniz tamamlandı ve şu an Almanya'dasınız. Her halükarda işsiz kaldığınız anda bunu yabancılar dairesine bildirmeniz gerekir. Başka bir iş bulma konusunda ise, eğer oturum izninizde şirket veya iş kolu ismi geçmiyorsa başka "nitelikli" bir işe geçip çalışmaya devam edebilirsiniz. Eğer oturum izniniz bir iş veya iş kolu üzerinden verildiyse, yeni bulduğunuz işin belgeleri ile birlikte yabancılar dairesine gidip oturum izninizin yeniden düzenlenmesini talep etmeniz gerekir. Eğer nitelikli çalışan vizesine sahipseniz bulacağınız işin nitelikli olması gerekecektir. Mavi Kart sahibiyseniz bulacağınız işin Mavi Kart koşullarını karşılaması beklenir. Bu süreçte işe başlamış olsanız bile yabancılar dairesi yeni işi iptal edebilir.
Eğer henüz yeni bir iş söz konusu değilse yabancılar dairesi size yeni bir iş bulmanıza yetecek bir süre tanıyacaktır. Eğer Mavi Kart sahibi iseniz bu süre 3 ay ile sınırlıdır. Ardından oturum izninizin iptal edilmesi söz konusu olabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!