81a ön onay ve 16 yaş üstü çocuk
Merhaba benim 81a ön onayım geldi fakat ailem olmadan yalnız bana ait 20 Mart'ta İstanbul konsolosluğunda randevum var. Eşim ve çocuklarım benimle beraber konsolosluğa gelseler hep beraber evraklarımızı teslim alırlarmı acaba ? Ben tek onlar olmadan evraklarını verebilir miyim? Çünkü aile birleşimini sonra yaparsak eğer oğlum 29/07/2009 doğumlu olduğu için 16 yaşına girmiş olacak ve yanılmıyorsam C1 dil isteniyor buda onun için imkansız gibi birşey eğer oğlum gelemez ise tüm göç planlarımız suya düşer lütfen yol gösterebilecek birisi olursa çok sevinirim.
Merhabalar,
Öncelikle kullanıcı adınızı bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.
Aile üyelerinizin ön onaylı başvuru sürecinden yararlanabilmeleri için 81A sürecine baştan dahil edilmeleri ve kendileri için de bir ön onay çıkarılmış olması gerekmektedir. Bu ön onay yokken size bir istsina tanınıp tanınmayacağını öğrenmek için konsolosluk veya aracı kuruluş ile temas kurmanızı öneririm.
Diğer bir seçenek ise 81A sürecini yürüten işvereninizin yabancılar dairesi ile temas kurup aile üyelerinizin bilgilerinin ön onay sürecine dahil edilmesini istemesidir. Belirli durumlarda memurlar bu konuda olumlu bir takdir yetkisi kullanabilmektedir.
Bu adımlardan ikisini de ivedilikle atmanızı öneririm.
Umatım yardımcı olabilmişimdir!