İçeriğe geç
Caglar
Güncellendi:
Diğer Konular

Aile birleşimi

Merhabalar. 

Platform ve yanıtlar için öncelikle teşekkür ederim. Forumda kendi sorularıma yanıt bulamadığım için yeni başlık açıyorum. 

2023 Nisan ayında iş arama vizesi ile Almanya'ya geldim. Ağustos ayında deneme süresi ile çalışmaya başladım. Aralık ayında ise çalışma iznim çıktı tam zamanlı çalışmaya başladım.

Mavi kart koşullarını da karşılıyorum ve başvuru için evraklarımı gönderdim. 

Kasım ayında ise aile birleşimi için Türkiye'de eşim Idata uzerinden başvurusunu yaptı ve hala bekliyoruz randevu atamasını. 

Eşimin de tam denliği ve mesleki tecrübesi var. Kendi alanında iyi işler yapan biri ve çalıştığım firmaya uzaktan destek olduğu alanlar var. 

Eşime de sözleşme yapabiliriz ki çalıştığım firma daha önce bunu teklif etmişti. Bir çocuğumuz var ve 6 yaşında. 1. sınıfa Almanyada başlamasını istiyoruz. Aile birleşimi randevu süreleri şu aralar 11 ay kadar sürüyor ve bu gidişle onların gelmesi yıl sonunu bulabilir ve çocuğumuz için de iki ayrı ülke iki ayrı okul vb bizi kaygılandırıyor. 

Özetle eşimin ve çocuğumun geliş sürecini nasıl hızlandırabiliriz? 

Bir öneriniz var mı?

Saygılar, selamlar. 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Durumunuzu anlamakla beraber belirtmek zorundayım ki platform olarak konsolosluk ve aracı kuruluşun iç işleyişine dair bilgi ver erişimimiz maalesef kısıtlı. Ancak size yine de elimizdeki bilgiler çerçevesinde yardımcı olmaya çalışayım.

Şu aşamada ya mevcut Aile Birleşimi vize sürecini beklemeniz gerekecek ya da eşiniz için daha kısa sürece çıkacak bir Ulusal Vize edinip aile birleşimi işlemini Almanya'da gerçekleştirmeniz gerekecektir.

Eğer çalıştığınız firma halihazırda eşinize bir iş teklif etmeye hazırsa, başvurabileceğiniz yollardan biri 81A ön onay sürecini işletmektir. Bu süreçte eşiniz işverene bir vekaletname verir ve işveren bu süreçte Yabancılar Dairesi ve Agentur für Arbeit ile işbirliği içerisinde denklik ve ön onay süreçlerini işletir ve eşinize (belirli durumlarda) otomatik olarak bir vize randevusu atanır.

Bu sürecin nasıl işlediğini Make it in Germany sitesinin şu sayfasında görebilirsiniz:

https://www.make-it-in-germany.com/en/looking-for-foreign-professionals…

Bunun dışında belirli koşullar altında Schengen vizesi ile Almanya'da bulunan aile üyelerinin aile birleşimine buradan başvurulmasına izin verilebilmektedir. Ancak burada Yabancılar Dairesinin bir takdir yetkisi vardır. Kendileriyle iletişime geçmenizi öneririm.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu