İçeriğe geç
Ömer Halis
Güncellendi:
Aile Birleşimi

Aile Birlesimi

Merhaba,
Türküm ve Almanya'da mülteci olarak BAMF'tan üç yıllık oturma izni aldım. Eşim Bulgaristan'da doğdu. Bulgar kimlik kartı ve pasaportu bulunmaktadır. Eşim çocuklarıma da Bulgar kimlik kartı ve pasaport aldi. Dolayisiyla esim ve cocuklarim Avrupa Birligi vatandasligi statüsüne sahip. Aile birleşimi için gerekli başvuruyu yaptım. Benim sorunum; Eşimin ve çocuklarımın aile birleşimi konusunda nasıl ilerlememiz gerektiği konusunda sizden bilgi almak.
Saygılarımla

7 Yorumlar

Yanıtla (7)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuz için teşekkürler. AB vatandaşları için aile birleşimi ile ilgili bu kaynakta da belirtildiği gibi:

"Eşiniz bir AB veya AEA ülkesi vatandaşıysa, Almanya'ya taşınmak çok kolaydır. Eşiniz herhangi bir kısıtlama olmaksızın Almanya'da yaşayabilir ve çalışabilir. Özel bir oturma izni için başvurmanıza gerek yoktur."

https://www.make-it-in-germany.com/de/visum-aufenthalt/familiennachzug/….

Umarım şimdi süreç daha anlaşılır olmuştur.

Sevgiler,
Su

Ömer Halis

Tesekkür ederim.

Ömer Halis

Tesekkür ederim.

Ömer Halis

Tesekkür ederim.

Ömer Halis

Tesekkür ederim

Ömer Halis

Merhaba Su Hanim,

Öncelikle verdiginiz cevap icin tesekkür ederim. Ailemin "Özel bir oturma izni için başvurmanıza gerek yoktur." diye yazmissiniz. Konular biraz farkli gibi geldi bana. Bizim durumumuz; MÜLTECI BIR KISI(YANI BEN) ÜZERINDEN AB VATANDASI OLAN AILE ÜYELERIYLE AILE BIRLESIMI yapmak. Daha önce yazdigim gibi aile birleşimi için gerekli başvuruyu online olarak yaptım. Benim ögrendigim kadariyla; esimin;

1. ikametgah evraki, 2. evlilik belgesi, 3.saglik sigortasi, 4. gelir belgesi

ile yabancilar sube(Auslendebehörde)'ye basvurmasi gerekiyor. Bu bilgi dogru mu? Eger bu bilgi dogru degilse nasil bir yol izlemeliyiz?  

Saygilarimla,

Ömer Halis

Profile Picture
Su Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuza bu gönderide yanıt verdim:

https://together-in-germany.de/tr/thread/aile-birlesimi-40#comment-23980

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu