İçeriğe geç
Can62
Güncellendi:
Aile Birleşimi

Aile birleşimi

Merhaba arkadaşlar,  6 ay önce ben ve eşim ayri ayri 19 f  ile sağlık çalışanı olarak calisma vizesi ile Almanyaya geldik,  ve 4 yil oturum aldik, fakat benim Almanca seviyemin yetersiz olması nedeni ile hastane benimle sözleşme imzalamadi ama eşim ile suresiz sözleşme yaptılar. 

Sorum şu, yabancılar dairesi benim mesleğim dışında bir işte çalışmama izin vermiyor , tek Oluru aile birleşimi yapmam gerekiyormuş ve eşimin üzerinden vize almaliymisim. Ben mevcut calisma vizem ve 4 yillik oturumum ile Almanyadayken Turkiyeye gelmeden aile birleşimi yapabilirmiyim ? 

Cevaplarsanız çok sevinirim , şimdiden teşekkür ederim. 

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Teknik bir detay olarak belirtmeliyim ki 19F bir vize türü değil, Konsolosluğun kendi içerisinde belirlediği bir işlem kategorisidir. Madde 18 kapsamındaki bir oturum izni ile Almanya'da bulunduğunuzu varsayıyorum.

Geçerli bir oturum izni ile Almanya'da bulunuyorken eşiniz üzerinden statünüzü değiştirmeniz ve aile birleşimi üzerinden oturum izni almanız mümkündür (burada yabancılar dairesi yetkililerinin takdir yetkisine sahip olduğunu her zaman akılda tutmak gerekir). Bu statü sayesinde dilediğiniz işte çalışabilir duruma gelirsiniz. Çalışıp sigorta primlerinizi ödediğiniz sürece süresiz oturuma ilişkin sayaç sizin için de işlemeye devam eder ve denklik belgelerinize ek olarak nitelikli/vasıflı bir işte çalışmaya başlarsanız tekrar kendiniz üzerinden oturum izni alabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Can62

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim, ilkdefa gercek anlamda açıklayıcı bir cevap alabildim. ?

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu