İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
mek
Güncellendi:

aile birleşimi

Merhaba. 

Ben başka bir eu ülkesinde oturum sahibi bir kişi olarak, almanya da çalışmak istiyorum. Bu sebeple tır şoförü olarak çalışmak için bir firma ile anlaştım. Ön onay alınması aşamasındayız. Gerekli evraklarımı yolkadım ve vize işlemleri için bulunduğum ülke elçiliğinden randevu almayı bekliyorum. Bu işlemleri aynı firma ile daha önce yapmıştım. Ve aynı firma ile bir yıl çalışmıştım. O dönem farklı sebeplerden dolayı alman oturumumu bırakıp bulunduğum ülkeye dönmüştüm. 

Benim sorum şu;

Aile birleşimi yapmak istiyorum. Tabiki bunu vizemi alıp almanya da çalışmaya başladıktan ve oturumumu aldıktan sonra başlatabilirim. Ama vize işlemlerine ailemle beraber başlarsam daha çabuk olacağını düşünüyorum. Ancak, ailem (eşim ve iki çocuğumuz) türkiyedeler. Ayrıca aile güvenliğimiz açısından eşim benden boşanmak zorunda kalmıştı. Tabiki ben bulunduğum ülkede iltica ederek oturum aldım. Ve tabiki hala bir aileyiz. Ayrıca ailemin yeşil pasaportu var ve vizeye gerek kalmadan eu ülkelerine gelebiliyorlar. 

Bu durumda:

Ailem ile beraber bulunduğum ülkede vize başvurusu yapabilir miyim? Ayrıca bulunduğum durumu izah ettiğim takdirde " partner " olarak değerlendirilir miyiz? Ayrıca, eğer vizeye beraber başvurabilirsek, kiralık ev sözleşmesi gerekir mi? Ya da eşim için dil sertifikası şart mı? (Eşim4 yıllık üni mezunu ve yüksek lisans mezunu). Ayrıca vize aldığımız takdirde ailem bir iki ay sonra gelse bu durum bir sorun oluşturur mu?

Benim için önemli bir konu ve zaman kaybetmek istemiyorum. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. 

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @mek  

Anladığım kadarıyla iltica süreciniz tamalandı ve sığınmacı statüsünden çıkıp geçerli bir oturum izni aldınız. Bu durumda oturum iznine sahip olduğunuz ülkeden Almanya vizesine başvurmanızın önünde bir engel yoktur. Öte yandan bu olanak sadece ilgil, ülkede ulusal vizeye sahip kişiler için geçerlidir. Yeşil pasaport ile AB ülkelerine yapılan ziyaretler Schengen kapsamında yapılmış kısa süreli ziyaret sayıldığı için o ülkeden başka bir ülkenin vizesine başvurma hakkı vermezler. Öte yandan partnerlik söz konusu olduğunda aile birleşimi olanağının doğması için söz konusu kişi ile aranızda bir "kayıtlı birliktelik" bulunması gerekecektir. Bu kurum ise Türkiye'de mevcut olmadığı için başvurularda sorun olabilmektedir.

Anladığım kadarıyla seçenekler arasında eşinizle aranızdaki birlikteliği bulunduğunuz ülkede yeniden resmileştirip aile birleşimi sürecini burada yapmanız ve Almanya vizesine buradan toplu olarak başvurmanız bulunmaktadır. Ayrıca kişi Almanya'da oturum izni aldıktan sonra gerçekleşen evliliklerin aile birleşimi kapsamına geçmesi için 2 yıl beklemek gerekmektedir.

Sürecin diğer ayrıntıları açısından, eşiniz üniversite mezunu ise Almanca belgesine ihtiyacı olmayacaktır. Ayrıca aile iyelerinizin vizeleri kadar süreliğine geçerliyse o çerçeve içerisinde diledikleri zaman Almanya'ya girebileceklerdir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
mek

Cevap için teşekkürler. Peki bu durumda: 

Velayeti annede olan çocuklarımı yanıma almak (tabi ki anne rızadı ile), yani almanya ya getirmek nasıl mümkün olur? Bunu daha hızlı yapmanın bir yolu var mıdır? Yani annenin gelişi uzun süreceğinden çocukların gelişini hızlandırmak gibi bir olanak var mıdır?

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Tekrardan merhabalar,

Göründüğü kadarıyla çocuklarınızın gelişini hızlandırmak için velayetlerini üzerinize almanız gerekecektir. Ancak durumunuzun hassasiyeti ve gerektirdiği teknik bilgiler nedeniyle bir uzmandan profesyonel yardım almanızı öneriyorum.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu