Ana sayfaya geri dön
Aile birleşimi
Merhaba eşimi Türkiyeden yanıma getirmek istiyorum ama İtalya dan süresiz ile yeni geçiş yaptım ve 1 senelik oturum verecekler büyük ihtimal acaba onunla yapabilir miyim yoksa mecbur onun bitmesini mi beklemem gerekiyo 2 senelik için teşekkürler
1 Yorumlar
Merhaba @F.Ot1
Maalesef soru metninizden içinde bulunduğunuz durumu ve edinmek istediğiniz bilgiyi tam olarak anlayamıyorum.
İtalya'da süresiz oturumunuz varsa (AB oturumu değil de İtalya oturum kartı), Almanya'da oturum izni almak için İtalya veya Türkiye'den vize başvurusu yapmanız gerekekcektir. İtalya'daki oturum izni size Almanya'da doğrudan bir oturum izni sağlamaz. Ancak durumunuzun ayrıntılarını bilmediğim için olası istisnalar hakkında bir yorum yapmam mümkün değil.
Almanya'dan bir oturum izni aldığınızda ise eşiniz aile birleşimine başvurabilecektir. Burada sizin oturum izninizin süresi önemli değildir. Sizin o oturum süreniz ne kadar sürelikse eşinize de o kapsamda bir vize/oturma izni verilir.
"2 senelik için" ifadesinden ne kastettiğinizi maalesef anlayamadım. Eğer sorunuz dün yine platformumuzda paylaşılan şu soru ile bağlantılıysa ve nişanlılık/2 yıl bekleme konusunda bilgi almak istiyorsanız, ilgili soruya verdiğim yanıtta konuya ilişkin yanıtları bulabilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/forum/thread/aile-birlesiminde-goturen-ki…
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir!