İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Adanalı

Aile birleşimi

Merhaba ben duisburgta  heim de kalıyorum,oturum aldım,eşim ve 2 çocuğum da benden sonra iltica etti,mülakata girdiler ve şuan kamptalar nasıl birleşme olur

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Anladığım kadarıyla siz ve aile üyeleriniz şu an farklı yurtlarda kalıyorsunuz. Bu noktada aile birleşiminden tam olarak ne kastettiğinizi açmanızı rica edeceğim.

Bunun ardında çalışma arkadaşımız @LIFE__Initiative size yardımcı olacaktır. Kendilerini bu gönderiye etiketledim.

Şimdilik iyi günler dilerim!

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @Adanalı ,
Mesajınız için teşekkür ederim. Yaşadığınız zor durumu duymak üzücü, umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer.
Sorularınıza elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Lütfen bilin ki burada yazdıklarım sadece genel bilgilendirme amaçlıdır, çünkü tam durumunuzu bilmeden kesin ve yasal bir bilgi vermem mümkün değil.
Sığınmacı olarak başka bir şehre ya da bölgeye taşınıp taşınamayacağınız konusu biraz karışık (bakınız: https://life-initiative.org/hgt-aufenthaltsgestattung-12-2024-tr/). Her eyaletin kuralları farklı olabiliyor ve durum kişiden kişiye değişiyor. Ama sizin gibi, eşi ve çocukları başka bir yerde yaşayan kişiler için taşınma talebinde bulunmak genellikle mümkün olabiliyor.
Eşinizin ve çocuklarınızın yanında olmanız aile birliğiniz açısından çok önemli. Bu nedenle yaşadıkları bölgeye taşınmak için (Umverteilung) yabancılar dairesine (Ausländerbehörde) başvuru yapabilirsiniz. Başvuruda, çocuklarınızdan ayrı kalmanın sizin için ne kadar zor olduğunu, eşinize ve çocuklarınıza destek olmanız gerektiğini anlatmanız faydalı olur.  Fiziksel ayrılığın, küçük çocuklarınızla ilişkinizi sürdürmenizi ve eşinize destek olmanızı son derece zorlaştırdığı açıklanabilir. Aile birliğini sağlamak istemeniz önemli bir gerekçedir ve başvurunuzun kabul edilme ihtimalini artırabilir. Ayrıca, “aile birliğinin sağlanması” (“Herstellung der familiären Einheit”) argümanına atıfta bulunmak başarı şansınızı artırabilir. Daha ayrıntılı bilgi için bir göç danışma merkezi veya avukat ile iletişime geçmenizi öneririz.
Şimdi ne yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur. Eğer başka sorularınız varsa, lütfen bana bildirmekten çekinmeyin.
Saygılarımla,
Franziska

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu