Almanya'ya göç
Merhaba kısaca anlatayım. Ben 2004 2006 yılları arasında evlenerek Almanya ya gittim. Orada ikiz çocuklarım oldu. Sonra alaşamayarak çocuklarımla geri döndüm. Çocuklarımı 2022 yılında Almanya ya babasının yanına geri gönderdim. Ama 3 sene boyunca kavga kötü bakım sonunda baba onları istemedi ve çocuklar evi terk ettiler. Şu anda devlete ait kimsesizlerin kaldığı yerde kalıyorlar. Kısaca ben onların yanına gitmek istiyorum. (Çocuklar Alman vatandaşı, ben Türküm babada Türk vatandaşı, çocuklardan biri markette çalışıyor diğeride temizlik işine gidiyor, okul tatil şu anda meslek okuyorlar. ben onların yanına nasıl gidebilirim?)
Beni bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.
1 Yorumlar
Yanıtla (1)
Merhabalar,
Yaşadığınız sorundan ötürü üzüntülerimi belirtmek isterim.
Sorunuzun cevabı her şeyden önce çocuklarınızın reşit/18 yaşından büyük olup olmadığına göre değişecektir. Eğer çocuklarınız 18 yaşından büyükse ve hastalık vs. gibi özel bir bakım ihtiyacı söz konusu değilse (bu seçenek çok istisnai durumlarda geçerlidir) aile birleşimi veya çocukların bakım ihtiyacı üzerinden doğrudan vize başvurusu yapmanız söz konusu olmayacaktır. Ancak çocuklarınızın kimsesizler evinde kalmaları halinde doğabilecek haklarınızın neler olduğunu öğrenmek için bu konuda uzman bir hukukçudan görüş almanızı öneririm.
Çocuklarınızın reşit olmaması halinde ise boşanma sürecinin ayrıntılarına ve sizin velayet durumunuza bakmak gerekecektir. Bu konuda da tavsiyem uzman bir hukukçuya danışmanızdır.
Ayrıca çocuklarınızın 18 yaşından küçük olması halinde yine gençlerden sorumlu resmi daireler ile temasa geçebilirsiniz. Çocuklarınızın yaşadığı eyaletteki dairelere şu adresten erişebilirsiniz:
https://www.jugendaemter.com/jugendaemter-in-deutschland/
Daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm.