İçeriğe geç
Altun
Güncellendi:
Diğer Konular

Çalışma

14 19 yaş aralığında inşaatta su tesisatçısı olarak çalıştım yaşımdan dolayı  sigortam yatmıyordu bugün 6 ay içinde ustalık belgesini alabilirim bununla çalışma imkanım olurmu sgk dokumum boş olduğundan dolayı denklikte problem yasarmiyim yada o  işle alakalı iş  sözleşmesi yeterli olur mu ?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @Altun , öncelikle sorunuz için teşekkürler. Denklikte bu iş alanındaki yeterliliğinizi kanıtlamak için sunabileceğiniz belgeleri listeliyorum: Mesleki yeterliliğinizin içeriğinin ve süresinin kanıtı şunlar olabilir: Mesleki eğitim dersleri ve not listelerinin listesi Staj defteri Diploma eki Transkript Bonservisler İşçi karneleri İleri eğitim sertifikaları Yeniden bir meslek eğitimi sertifikaları ve benzeri belgeleri sunabilirsiniz. Bunların hepsini sunmak zorunda değilsiniz fakat sizin durumunuzda geçmişteki tecrübelerinizi kanıtlamak için faydalı olabilir. Bahsettiğiniz yaş aralığındaki çalışma geçmişinizi hiçbir şekilde kanıtlayamazsanız bu kısmı özgeçmişte belirtebilirsiniz. Özgeçmiş, aşağıdakiler hakkında tablo halinde bir genel bakış sunmalıdır: Öğrenim dalı (meslek eğitimi, akademik eğitim) Geliştirme eğitimi Önceki istihdam Örneğin, CV'nizdeki 'önceki istihdam' kısmında sigortasız da olsa bu işte çalıştığınızı ve tecrübenizin olduğunu ekleyebilirsiniz. Bahsettiğiniz ustalık belgesini almak yararınıza olacaktır. O belgeyi de başvurunuza 'yeterlilik' kısmı için ekleyebilirsiniz. Umarım bu yönlendirme yardımcı olmuştur. İyi günler dilerim, Su
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu