İçeriğe geç
xdevil1905
Diğer Konular

İltica

Yurtdışı çıkış yasağım var buna rağmen iltica etmeyi düşünüyorum,ama iltica etmek için kabul görecek bir sebebim yok.Fizyoterapistim,iltica ettiğimde diploma denkliği almaya çalışmayı düşünüyorum o olmazsa ausbildung ta olur ama merak ettiğim  şu ki denklik alma süresince veya ausbildung süresince deport olma ihtimali varmı? Bazı videolarda 6 ayda iltica Red kararları verildiğini gördüm,yaşayacağım süreçleri öğrenmek istiyorum 

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Daniela_Community Managerin

Çalışma arkadaşımız @LIFE Initiative ilk fırsatta size durumunuza uygun bir yanıt verecektir.
Şimdilik iyi günler dilerim!

Profile Picture
LIFE Initiative

Merhaba @xdevil1905 , sorularınız için teşekkür ederiz.
Bu cevaplar bağlayıcı değildir, çünkü tam durumunuzu bilmiyoruz ve hukuki tavsiye veremiyoruz.Anladığım kadarıyla şu anda henüz Almanya'da değilsiniz. Başlangıç olarak, işte önemli bir bilgi: İltica başvurusunu sadece Almanya'dayken yapabilirsiniz.
Süreci kısaca özetlemek gerekirse: Almanya'da, Alman makamlarıyla, yani göçmenlik bürosu, varış merkezi veya ilk kabul merkezi ile iletişime geçmeniz ve iltica başvurusu yapmak istediğinizi bildirmeniz gerekir. Daha sonra kayıt olmak üzere bir ilk kabul merkezine götürüleceksiniz. Kayıt sırasında veya daha sonra posta yoluyla BAMF ("Federal Göç ve Mülteciler Dairesi") ile bir randevu verilecektir. Bu randevuda resmi olarak iltica başvurunuzu yapacaksınız. İltica prosedürünüzün ne kadar süreceğini size söyleyemeyiz, çünkü bu BAMF tarafından vaka bazında değerlendirilmektedir.
Henüz Almanya'da değilseniz, Almanya'ya gelip yaşamak ve çalışmak için başka yollar da olabilir. Farklı vize türlerini ve bunları edinme koşullarını şu adreste görebilirsiniz: www.make-it-in-germany.com/en/visa-residence/typesBir iltica başvurusu sahibi olarak, göçmenlik makamının izniyle bir Meslek Eğitimi (veya "Duales Studium") başlatabilirsiniz. Bir meslek eğitimi bulduğunuzda izin almanız muhtemeldir. Herhangi bir makamın onayı olmadan bir Meslek Eğitimine başvurabilirsiniz. Okul temelli meslek eğitimleri izin almadan başlatılabilir.Meslek eğitiminize başladıktan sonra (okul veya şirket bazlı veya "Duales Studium") veya iltica başvurunuz reddedilirse ve halihazırda bir meslek eğitimine başlamışsanız, mesleki eğitim için Tolerans Kalışı (Ausbildungsduldung) veya mesleki eğitim için oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. İzni almak için 3 ay Duldung'a sahip olmanız gerekir. "Ausbildungsduldung" almak için, meslek eğitiminize başlamış olmanız gerekir.
Diplomanızın denkliği için başvurmak üzere Almanya'da olmanız gerekmez. Buraya bakın: www.anerkennung-in-deutschland.de/html/en/pro/recognition-procedure.phpBundan sonra ne yapabilirsiniz?
Daha fazla bilgi edinmek için: Yukarıdaki bağlantılara ve şunlara bakın: www.handbookgermany.de/tr/work-permit www.handbookgermany.de/de/vocational-training-dual#faq_994 www.handbookgermany.de/en/ausbildungsduldung www.handbookgermany.de/en/vocational-training-residence
Bir danışma merkezi bulmak için: www.adressen.asyl.net www.life-initiative.org/en/beratungsstelle
Bir avukat bulmak için (ücret ödemeniz gerekecek): www.bravsearch.bea-brak.de/bravsearch/index.brak ("Fachanwaltsbezeichung": "Migrationsrecht") www.life-initiative.org/en/anwaltssucheUmarım bu bilgiler sizin için faydalı olur. Başka sorularınız varsa, lütfen bana bildirin.Saygılarımla,
Franziska

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu