Mahkeme
Merhaba
Mart ayinda bir mahkemeyi kazandim olayi şöyle ozetliyim. Bir araba galerisinden araba aldim 15000 euro degerinde ve bir senelik garantisi vardi. Araba 2. Ayindan itibaren hatalar veemeye basladi ve bir parcasi degismek zorundaydi. Aldigim kisi oyaladikca oyaladi ve is mahkeneye kadar gitti kazandim. Daha sonra ogrendim ki bu kisinin zaten hali hazirda bu tur davalarda bircok dosyasi var ve cok rahat hic kafaya takmiyor. Sorum şu kazanmama ragmen halen parayi odemedi verilen tarihide gecti avukata sirdugumda tekrar dava acilacagini soyledi mahkeme masrafi avukat masrafi hic birseyi odememis halen bu nekadar surecek ben tekrar durusmaya mahkemeye gidip bu kisi ile karsilasmak zorundamiyim. Kisi sanki bu isin bir yolunu bulmus gibi sanirsam onca dava kaybediyor ve odemiyor yada boyle durmadan mahkeme uzuyor cok rahat . Tam olarak boyle bir sureci merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim tesekkurler.
Merhaba @siyah
Maalesef sorduğunuz soru icra hukuku kapsamında olup forum moderatörlerimizin yetkinliğinin dışında kalmaktadır. Bu konuya sağlıklı cevap almak için dosyanın tamamını, konu hakkında uzmanlığa sahip olan bir avukata götürmenizi öneririm.
Muhtemelen mahkeme sürecine varmak zorunda olmayan birtakım icrai prosedürler sorununuzu çözmeye yetecektir. Yapacağınız avukat ve tebligat masraflarını geri alabilmeniz kural olarak muhtemeldir. Ancak maalesef size bu konuda burada somut bir yönlendirme yapmamız mümkün değildir.
İyi günler dilerim!