İçeriğe geç
gsavas
Aile Birleşimi

oturum izni

Merhaba eşim hemşire Almanya da 2022 yılından beri yaşıyoruz. 2026 sonuna kadar da oturum iznimiz var. Freiburg da oturuyoruz. Ben kimyagerim ama iş sözleşmem nitelikli çalışan değil. 2026 şubat sonuna kadar sözleşmem var. Aile birleşim vizesiyle Tr den gelmiştik. Eşim bazı problemlerden dolayı çalışamayacak. ben kendi sözleşmem ile oturum izni alabilir miyim?  

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhaba @gsavas  

Eşinize verilen/onun üzerinden aldığınız oturum izni 2026 sonuna kadar geçerli olsa da, bu izin eşinizin çalışması hasebiyle verildiyse eşiniz çalışmadığı ve belirli bir zaman içerisinde yeni bir iş bulmadığı zaman geçersiz hale gelecektir. Bu durumda kendi oturum iznini sizin üzerinizden alması da sizin tek başınıza nitelikli çalışan vizesi, mavi kart ya da eğitim vizesi gibi geçerli bir vize ile Almanya'da bulunuyor olmanıza bağlıdır. Bu durum ancak nitelikşi/vasıflı bir işte çalışmanız durumunda söz konusu olacaktır.

Eşinizin yapması gereken ise işin sona ereceğinin netleşmesi ile beraber yabancılar dairesine başvurmaktır. Daire eşinize yeni bir iş bulması için makul bir süre tanıyacaktır. Bu süre içerisinde eşiniz iş bulamazsa oturum izni (üzerinde yazılı tarihten bağımsız olarak) geçersiz hale gelir.

İyi günler dilerim!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu