İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Bilal34

Oturum izni

2003 yılında Almanya mönchengladbach da doğdum. Annem ve babam türk oraya mülteci olarak gitmişler benim oturum izni alma şansım var mı acaba?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Almanya'da doğmuş olmak tek başına bir oturum/vatandaşlık hakkı yaratmayacaktır. Oturum izni için iş, aile, eğitim gibi aktüel bağlara ve buna ilişkin vizeye ihtiyacınız olacaktır. Vatandaşlık içinse, durumunuzun ayrıntılarını bilmediğimden resmi bilgi notundaki ilgili ifadenin çevirisini ekliyorum:

"Bir çocuk, ebeveynlerinin hiçbiri Alman vatandaşı olmasa bile Almanya'da doğarak Alman vatandaşlığı elde edebilir. Ancak bu, 1 Ocak 2000 tarihinde veya sonrasında doğan çocuklar için geçerlidir.

Diğer bir koşul ise, ebeveynlerden birinin Almanya'da sekiz yıl boyunca yasal olarak ikamet etmiş olması ve sınırsız ikamet hakkı veya üç yıl boyunca sınırsız ikamet izni sahibi olmasıdır. Bu şekilde Alman vatandaşı olan çocuklar, 18 ile 23 yaşları arasında Alman vatandaşlığını mı yoksa ebeveynlerinin vatandaşlığını mı korumak istediklerini seçmek zorundadırlar."

İlgili diğer bilgilere şu link üzerinden erişebilirsiniz:

https://www.auswaertiges-amt.de/en/visa-service/buergerservice/faq/606854-606854?openAccordionId=item-606638-5-panel

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu