Ana sayfaya geri dön
Sağlık Sigortası
Merhaba, yakın zamanda Almanya'da yüksek lisans kazandım ve eşimle beraber Almanya'ya taşınmak için hazırlıklara başladık. Vize başvurusu öncesi Bloke Hesap ve Sağlık Sigortası yapılması gerekiyordu. Bu konuda da Expatrio ile çalışmaya karar verdik. Çünkü çevremizdekilerde burayı çok önermişti. Bloke hesabım ve sağlık sigortam sorunsuz bir şekilde açıldı. Fakat eşime sağlık sigortası sorulmadı. Formları doldururken eşimle beraber Almanya'ya geleceğimizi belirtmiştik. Eşim bu durumda benim üzerimden bir sağlık sigortası mı kullanacak yoksa onun içinde bir sağlık sigortası yapmamız gerkiyor mu? Eğer onun içinde bir sağlık sigortası gerekiyorsa buradaki süreci nasıl ilerletmeliyiz?
1 Yorumlar
Merhaba,
Öncelikle sorunuz için çok teşekkür ederiz.
Ayrıca yüksek lisansa ulaştığınız için tebrikler.
Sağlık sigortanız hakkında size söyleyebileceğim tek şey: bunun sadece sizin için, sağlık sigortası olduğunu.
Siz ve eşiniz vizeyi alıp Almanya’ya gelebiliyorsanız, Eşinizde sigortalanması gerekir (eğer onun da bir işi varsa, zaten mecburiytli).
Eşiniz sadece aileden biri olarak geliyorsa ve işi yoksa, O zaman aile sigortası bir seçenek olabilir (bu durumda eşiniz de sizinle birlikte sigortalı olacaktır),
veya eşiniz için gönüllü sigortaya baş vurabilir. Fakat Dikkat, Gönüllü sigorta ucuz değil, ve elbette ilgili sağlık sigortası şirketine başvurmanız gerekir.
Siz çalışan olarak, sizin, aile üyesi veya çalışan olarak eşinizin ülkeye girişinde vize formalitelerinin nasıl olduğunu söleyemiyecem.
Bunu bölümdeki diğer uzmanlara sormanızı rica ediyorum.
Sleamlar