İçeriğe geç
AkifB.

Süresiz Oturum

Merhaba. Ben Almanya'ya master için geldim. Fakat ben Almanya'da doğdum ve 3 yaşıma kadar burada kaldım ancak Almanya'da büyümedim. Babam ise 40 senedir Almanya'da çalışıyor ve süresiz oturumu var ancak vatandaşlığı yok. Burada doğmuş olmam ve babamın 40 senedir burada düzenli bir işte çalışıyor olması, benim önümüzdeki süreçte statü olarak çeşitli haklar tanır mı? Örneğin süresiz oturum alma gibi bir hakkım var mı? Teşekkürler.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızın gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirilmesini rica ediyorum.

Kural olarak, Almanya'da doğmuş olmak size doğrudan Alman vatandaşlığı edinme hakkı vermez. Bu durum, diğer istisnaların yanı sıra 2000 yılından sonra doğmuşsanız geçerlidir. 2000 yılı öncesinde doğduysanız, anne-babanızdan en az birinin doğum sırasında Alman vatandaşı olması gerekir. Ayrıca, duruma bağlı olarak sizin veya anne-babanızın Almanya'da belirli bir süre yerleşik olması şartı da aranabilir.

Eğer bu koşulları karşılamıyorsanız ve 18 yaşından büyük iseniz, ebeveynleriniz üzerinden bir hak kazanmanız mümkün olmayacaktır.

Durumunuzun ayrıntılarını incelemek için aşağıda paylaştığım bilgi notuna bakmanızı tavsiye ederim:
https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/service/1514534-1514534

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu