İçeriğe geç
MiXeD
Güncellendi:
Diğer Konular

Ukrayna'dan gelen 3. ülke vatandaşları

Eşim ukraynalı ukraynada evlendik. Macaristandan almanyaya gelmek istedik. Ben Türküm. Eşimin geçebileceğini fakat benim vizem olmadığı içün geçemeyeceğimi söylediler ve aşırı derecese ırkçı tavırlar sergilediler. Maddi durumum kalmadı ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bana tol gösterin. 

5 Yorumlar

Yanıtla (5)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @MiXeD , Sorunuz için teşekkürler. Öncelikle yaşadığınız ayrımcılık deneyimi için üzgün olduğumu belirterek başlamak isterim. Almanya'ya geliş amacınız turist olarak mıydı? Ve vatandaşlığınız/oturum izniniz hangi ülkede? Yanıtınızı bekliyorum. Sevgiler, Su
MiXeD
Eşim ukraynalı. Ben Türk vatandaşıyım. Savaş öncesi zamanda oturumum ukraynadaydı şirketim sacaş dolayısıyla kapandı ve oturum izinlerimizi iptal ettirdi. Almanyaya sığınmacı olarak gelmek istiyoruz. Türkiyede hiçbirşeyim yok.
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Tekrar merhabalar @MiXeD , Almanya'daki Ukrayna Hotline'ını arayıp bu durumla ilgili araştırma yaptığımda danışmanlar daha iyi yardımcı olabilmek için bazı noktaların netleştirilmesini rica etti: 1. Sizin vizeniz olmadığı için geçemeyeceğinizi söyleyen kişi (sınır görevlisi mi, memur mu, polis mi vb.) / kurum kimdir? Bu hangi ülkenin sınırları dahilinde gerçekleşmiştir? (Almanya mı Macaristan mı?) Almanya'da gerçekleşmişse eyalet bilgisinin bile önemli olabileceğini ilettiler. 2. Ukrayna'da oturumunuzun olduğunu kanıtlayan belgeleri sundunuz mu? Pasaport veya benzeri bir eksik belge söz konusu muydu? 3. Olayın gerçekleştiği tarih nedir? (O dönemde yürürlükte olan yasalar üzerinden ilerleyebilmek için) Bu bilgileri vermeyi tercih etmezseniz ve doğrudan danışmanlık almak isterseniz sizi Berlin'deki Ukrayna Hotline'ına yönlendirebilirim. Ukraynaca ve İngilizce dillerinde telefonla danışmanlık alabilirsiniz. Pazartesi-Cumartesi günleri 7:00-18:00 arası +49 30 90 127 127 Kaynak: https://www.berlin.de/ukraine/en/ Şu anda ikamet ettiğiniz ülkeyi/şehri öğrenmem mümkün müdür? Buna göre sizi o bölgenin danışmanlık merkezlerine yönlendirebilirim. Bunlara ek olarak paylaşacağım websitesinde Ukrayna'dan gelen 3. ülke vatandaşları (örneğin T.C. vatandaşları) için Almanya'da nasıl bir prosedür olduğunu ve bu kişilerin haklarını açıklayan bir bilgi notunu da paylaşıyorum. İçinde sizin durumunuz için faydalı olabilecek bilgiler mevcut: https://muenchner-fluechtlingsrat.de/information-for-third-country-nati… Yanıtlarınızı bekliyorum. Sevgiler, Su
MiXeD
1. Macaristan Çop sınır kapısındaki sınır polisleri işlemlerle ilgilendi. 2.Evlilik belgemi savaş öncesi ukraynada olduğumu kanıtlayan posvidka plastik kartımı ve süresi geçmiş olsada daha önce ukraynadan almış olduğum ukrayna vizemi macaristan sınır polislerine gösterdim. Eksik belge durumu söz konusu yoktur. 3. 11 mart 2023 tarihinde saat 18:20 civarında Çop macaristan sınırında olay gerçekleşti. Son olarak malesef durumum kalmadı eşimi mecburen avrupaya göndermek zorunda kaldım. Bende Türkiye ye dödüm. Eşimden resmen bizi ayırdılar.
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @MiXeD , Ben Almanya'da bu konu ile ilgili danışabileceğim kurumları aradım ve olay Macaristan sınırında gerçekleştiği için yönlendirme yapamayacaklarını söylediler üzülerek. Çünkü her ülkenin farklı prosedürü oluyor ve bu olay Almanya'daki danışmanlık kurumlarının yetkisi dışında bir alana giriyor maalesef. Size tavsiyem bağlı bulunduğunuz Ukrayna Hotline numaraları/mail adresleri üzerinden kişisel durumunuzla ilgili doğrudan danışmanlık almak. Sizi bu konu ile ilgili doğru adreslere yönlendiren bir uzman/yetkili mutlaka çıkacaktır. Umarım bir an önce bu mesele çözülür ve eşinize kavuşursunuz. Almanya'da yaşam ile ilgili başka herhangi bir sorunuz olursa yazmaktan çekinmeyin. İyi günler dilerim, Su
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu