İçeriğe geç
panterlokumm
Güncellendi:
Vatandaşlık

Vatandaşlık

Merhabalar,

03.11.1989 tarihinde Pinneberg/Almanya'da doğdum.

2000 yılında Almanya'dan Türkiye'ye temelli dönüş yaptık. 

Babam 22 yıl Almanya'da yaşadı.

Alman vatandaşı değilim fakat Alman vatandaşı olmak istiyorum.  

Almanya doğumluyum, Alman vatandaşlığı alabiliyor muyum, konu hakkında bilgi verebilmeniz mümkün mü?

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @panterlokumm , öncelikle sorunuz için teşekkürler. Almanya'da doğmuş olmanız size doğrudan vatandaşlık hakkı vermemektedir. Almanya'da hangi koşullar altında vatandaşlık alabileceğinizi ayrıntılı bir şekilde anlattığımız bilgi notunu sizinle paylaşıyorum: HTTPS://HANDBOOKGERMANY.DE/TR/CİTİZENSHİP 'Yukarıda belirtilen vatandaşlığa hak kazanma koşullarını ("Anspruchseinbürgerung") karşılamıyorsanız, yetkililerin onayı ile Almanya'da vatandaşlığa kabul için ("Ermessenseinbürgerung") başvuruda bulunabilirsiniz, ancak birinin Alman vatandaşı olup olmayacağında en nihayetinde yine yetkililerin son kararı geçerlidir. "Ermessenseinbürgerung" durumunda, Vatandaşlık Dairesi size Alman vatandaşlığı verme ihtimali vardır, ancak bunu yapma mecburiyetleri de yoktur. Vatandaşlığa geçmenizin topluma faydalı olacak olması durumunda bu yönde olumlu karar verilir. Ancak, "Ermessenseinbürgerung" için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir: Ciddi bir suçtan hüküm giymemiş olmamalısınız. Almanya'da yasal olarak ikamet ediyor olmalısınız. Düzenli olarak yaşadığınız bir yer olmalı. Kendi geçiminizi ve varsa ailenizin geçimini sağlayabiliyor olmalısınız. En fazla bir eşiniz olmalı Kim olduğunuzu kanıtlayan bir pasaportunuz veya başka bir kimliğiniz (ehliyet, doğum belgesi, vb.) varsa ya da geldiğiniz ülkenin size hiçbir belge vermediğini kanıtlayabilmelisiniz.' Vatandaşlık dışında Almanya'ya tekrar gelmek isterseniz eğitimden iş alanına kadar birçok seçeneğiniz mevcut. Bu konuda nasıl bir rota izleyeceğinize karar vermek için paylaşacağım linkteki başlıkları teker teker inceleyebilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/immigration https://www.make-it-in-germany.info.tr/ Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur. Başka sorunuz olursa yazabilirsiniz. Sevgiler, Su
panterlokumm
Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için ???‍♀️
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Ne demek. Faydalı olmasına çok sevindim. Almanya'da yaşam ile ilgili her türlü sorunuz için forumuzu kullanabilirsiniz. İyi günler dilerim, Su
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu