Перейти до вмісту
lidia

Аліменти

Добрий день. Підкажіть будь ласка. Я біженка з України. В мене є цивільний чоловік, з яким у нас відносини нас розлучила війна тому ми вимушено не разом. Чи можу я відмовитись джобцентру подавати на аліменти на нього, чи рахується цивільний брак тут браком? Бо я розумію що ми попадемо у велику долгову яму, як я можу обійти щоб не подавати на свого чьоловіка на аліменти? 

4 коментарі

Відповіді (4)

Profile Picture
My__Community_Managerin

Дякуємо за ваше запитання!Якщо ви живете в Німеччині одна, ви можете подати заяву до центру зайнятості від свого імені. Вас точно запитають про вашого чоловіка. Однак, оскільки він перебуває в Україні, вам не потрібно подавати заяву за нього.Також, оскільки ви перебуваєте у шлюбі, можливо, вам доведеться довести, що ваш чоловік не платить вам аліменти.Ви можете дізнатися більше про центр зайнятості тут: https://handbookgermany.de/uk/ukraine-jobcenter. На сайті ви додатково можете знайти іншу корисну інформацію про життя в Німеччині!

Profile Picture
Міла_Модераторка

@lidia , добрий вечір!

Маю зкорегувати відповідь колеги: Цивільний шлюб НЕ ВВАЖАЄТЬСЯ шлюбом, тобто, Ви - у відносинах, але не у шлюбі.

Про які аліменти йдеться? У Вас є спільна дитина з Вашим партнером? Чого Ваш партнер має виплачувати Вам аліменти?

Будь ласка, уточніть Ваш запит.

Міла

lidia

Добрий день. Так, ми з цивільним чоловіком маємо спільну дитину. Підкажіть, як я можу обійти цю процедуру щоб мені відмовили в аліментах? Якщо я представлю справку про заробітню плату з України мого чоловіка,яка складає мінімальну зарплатню, чи можливо що мені відмовлять в аліментах? 

Profile Picture
Міла_Модераторка

@lidia , добрий день!

Навіть якщо Ви - не в шлюбі, але у Вашого партнера та Вас є спільна дитина, то Ваш партнер зобов'язаний піклуватися про дитину.

Вам не можуть відмовити в аліментах саме з тієї причини, про яку я Вам написала вище. 

Дивіться: за цієї гілкою (російськомовна) Unterhaltsvorschuss | Handbook Germany : Together наші користувачки спілкуються на ту ж саму тему та дають поради.

Від виплати аліментів Ви можете відмовитися, проте Центр зайнятості може попросити Вас надати докази того, що Ваш парнер дійсно не може платити аліменти, тому справка про мінімальну зарплатню буде чудовим і дуже важливим доповненням до аргументації.

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)