Чи можливо повторно отримати 24 параграф після виїзду з Німеччини?
Вітаю!
Раніше я кілька разів їздила до Німеччини за студентськими дозволами для сезонної роботи, ще до війни. У 2023 році, з допомогою знайомої роботодавиці, мені вдалося отримати дозвіл на перебування за §24. Планувала залишатися й працювати, але через непередбачувані обставини в Україні (сімейні причини) була змушена повернутися додому вже через 3 місяці. Тоді ми з роботодавицею розірвали договір на роботу, також було скасовано й оренду житла, тобто вона була в курсі ситуації й поставилася з розумінням. Страховок я також не оформлювала.
У 2024 році знову поїхала працювати в Німеччину до неї, вже за студентським дозволом, оскільки мій §24 на той час був недійсним. Тепер, у зв’язку з загостренням ситуації в Сумській області, думаю над тим, чи є можливість повторно отримати §24 для постійного проживання в Німеччині, без виїздів і без претензій на соціальні виплати.
Також цікавить: чи покращить шанси, якщо мій чоловік отримає §24 (він раніше не мав захисту в жодній країні, і я маю на увазі процедуру возз'єднання родини)?
Буду дуже вдячна за відповіді й поради.
Вітаю, @persefooni !
У Вашій ситуації - невідомо, бо Ви вже скористалися правом отримання тимчасового захисту від війни, а потім відмовилися від нього і добровільно повернулися до України, де війна.
Авжеж, Ви можете знову їхати до Німеччини та подавати документи на отримання тимчасового захисту, проте шанси отримати його у Вашому кейсі - мінімальні. Це буде вирішувати відповідальне за Вас Відомство у справах іноземців на основі Вашої попередньої міграційної історії, а також попередніх перебувань у Німеччині.