Повернутися до огляду
Джобцентр
Доброго дня, мого друга взяли на опіку, а я залишився в лагері для неповнолітніх, таке питання після 18 років ми зможем разом подати заявку на джобцентр? Та проживати разом/навчатись/робити, але якщо друг проживає не на території баварія? Тобто чи зможе він поїхати до мене в мюнхен та подати заявку
3 коментарі
Доброго дня, @bok12567 !
У якій федеральній землі знаходиться Ваш друг?
У якій федеральній землі знаходитеся Ви?
Я так розумію, що Ви - в Мюнхені, а Вашого друга взяли під опіку в ііншій федеральній землі, це вірно?
Що Ви маєте на увазі під "разом подати заявку на джобцентр"?
Після 18 років Ви будете повнолітніми та зможете проживати разом. Чи зможете Ви навчатися та працювати разом - це Ви маєте знати.
Ні.
Біженки та біженці з України, які отримали дозвіл на перебування згідно з §24 Закону про перебування, зазвичай отримують так званий "Wohnsitzauflage" (ценз осілості). Ценз осілості зобов'язує людину залишатися у місці, куди її розподілили, протягом 3 років з моменту розподілення. Тобто, Ваш друг є офіційно закріплений за федеральною землею, куди його розподілили, і може отримувати соціальну допомогу тільки від тієї федеральної землі/муніціпалітету/міста, куди його розподілили.
Для переїзду в іншу землю у людини мають бути встановлені законодавством причини, до яких відноситься, наприклад, робота не менше 15 годин на тиждень або навчання.
Тобто, якщо Ваш друг знайде робоче місце або місце навчання в Мюнхені та подасть всі необхідні документи на відкріплення від його федеральної землі, тоді Ви зможете проживати разом.
Міла