Громадянство
Я подалась на громадянство Німеччини, але від мене чекають посвідку про сплату пенсійних страхових внесків за 5 років, хоча я офіційно працюю в Німеччині лише 4 роки. В той же час я маю лише тимчасову посвідку на проживання. Запитань є кілька: чи можу я сплатити пенсійні внески самостійно наперед, як, наприклад, в Україні і чи варто мені зараз оформити постійну посвідку на проживання, коли я очікую громадянство?Чи відіграє посвідка на проживання - тимчасова вона чи постійна -при отриманні громадянства? Чи є постійна посвідка на проживання обов"язковою умовою отримання громадянства?
2 коментарі
Відповіді (2)
Вітаю, @Poison36 !
Про яку саме тимчасову посвідку на перебування йде мова?
З наступними параграфами отримати громадянство - неможливо: §§ 16a, 16b, 16d, 16e, 16f, § 17, § 18f, § 19, 19b, 19e, § 20, § 22, § 23a, § 24, § 25 Abs. 3 - 5, § 104 c
Так: На момент подачі на громадянство у Вас має бути посвідка на перебування, яка розуміє під собою довгострокову перспективу проживання у Німеччині:
Окрім того, у переліку документів або вимог для отримання громадянства не бачу жодного речення щодо строку сплати обов'язкових внесків у Фонд пенсійного страхування: BMI - Einbürgerung:
5 років сплати пенсійних внесків вимагають для отримання постійної посвідки на перебування (Niederlassungserlaubnis): Niederlassungserlaubnis (allgemein) beantragen - Dienstleistungen - Service Berlin - Berlin.de:
Ні, Ви не можете, не відповідаючи вимогам на момент подачі документів, розраховувати на те, що Вам видадуть громадянство "наперед". Ви не можете працювати 80 годин, сплачуючи тим самим податки "за цей рік і за наступний", щоб отримати громадянство.
Цього я не можу Вам сказати, бо не знаю Ваших обставин. Я навіть не знаю, яка тимчасова посвідка у Вас на руках є, щоб зрозуміти, які видкриваються перспективи. Проте якщо Ви сплачуєте внески у пенсійне страхування тільки протягом 4 років, то на постійну посвідку на перебування Ви не можете податися.
З власного досвіду, так: Я переходила з посвідки на перебування для кваліфікованих працівників/кваліфікованих працівниць на постійну посвідку на перебування, а не подавалася на громадянство, бо в мене ще не складалося виконання певних умов в один пазл, а посвідка для для кваліфікованих працівників/кваліфікованих працівниць - нестабільна (втратив роботу, нема посвідки), тож постійна посвідка на перебування була для мене добрим, надійним "компромісом".
Ні (дивіться, будь ласка, мій коментар у самому початку повідомлення). Громадянство можна отримати і з посвідками на перебування з метою робітничої дільності (§18a або §18b), але умови/документи повинні бути такими, які б вели до отримання громадянства: безстроковий контракт, повний робочий день, висока зарплатня, тривалість роботи на цьому робочому місці (людина вже довго і впевнено працює на одному і тому ж робочому місці), високий рівень володіння мовою і т.і.
Міла
Дуже дякую за вичерпну відповідь