Перейти до вмісту
Valeriiarbv
Оновлено:
Інше

Громадянство Німеччини

Доброго дня! Народилася у Німеччині і від народження прожила там до 8 років. Після цього переїхала до України. На яких умовах я б могла отримати німецьке громадянство зараз? Дякую!

5 коментарі

Відповіді (5)

Profile Picture
Міла_Модераторка
Доброго дня, valeriiarbv! Коли Ви жили 8 років (від народження до від'їзду в Україну) у Німеччині - з яким громадянством? Які документи є у Вас на руках, які б доводили, що Ви народилися у Німеччині та проживали там до 8 років? Бо якщо Ви вже раз відмовилися від німецького громадянства, щоб набути українське, я не знаю шляхи, чи можна знову повернутися до того громадянства, від якого людина проактивно відмовилася (не Ви, а Ваші батьки тоді, коли Ви ще були дитиною). Міла
Valeriiarbv
Жила з громадянством України, оскільки батьки - громадяни України, але легально жили у Німеччині. З документів - німецьке свідоцтво про народження. Закінчила перший клас у німецькій школі
Profile Picture
Міла_Модераторка
@Valeriiarbv , інформацію щодо набуття німецького громадянства через народження в Німеччині від Міністерства внутрішніх справ Ви можете почитати за наступним посиланням німецькою мовою: https://www.bmi.bund.de/DE/themen/verfassung/staatsangehoerigkeit/optio…. Ви маєте розпитати своїх батьків, з яким статусом вони знаходилися на території Німеччини на момент Вашого народження та порівняти умови та чи відповідаєте Ви їм. Міла
Profile Picture
Міла_Модераторка
Також моя колега Свєта у той же самий час відповіла на схоже питання по гілці: https://together-in-germany.de/ru/thread/polucheniya-grazhdanstva, де поділилася тією ж самою інформацією російською мовою.
Valeriiarbv
Дякую за відповідь!
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)