Перейти до вмісту
Ігор25

Параграф 24

Доброго дня.

Навчаюсь в Словаччині 3 місяці по безвіз.

До закінчення безвіз залишається 5 днів, чи встигну я приїхати до Німеччини і подати на тимчасовий захист, так як вертатись в Україну не маю куди?

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, @Ігор25 !

Ваше питання викликає у мене ще більше питань у сенсі "Як Вам це вдалося?", тому не думаю, що зможу надати Вам консультацію, виходячи саме з Вашої історії, бо з неї випливають порушення.

Не можу зрозуміти, як Ви можете навчатися по безвіз, бо безвіз передбачає поїздки до країн ЄС громадянок та громадян країн ЄС ВИКЛЮЧНО  у туристичних цілях: Що таке безвіз: можливості, переваги та особливості | TRAVEL IN STYLE.

По-друге: безвіз працює виключно між країнами ЄС та країнами не ЄС. Тобто, так люди і можуть потрапити з України (країни не ЄС) до будь-якої країни ЄС без візи. МІЖ країнами ЄС безвіз не діє: для перебування (у Вашому випадку, щоб взагалі в'їхати) в іншій країні Вам потрібно отримувати відповідну посвідку на перебування.

Тож ні, Ви не встигнете приїхати до Німеччини.

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)