Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Stani

Пенсіонер 65 років в Німеччині тільки отримав §24, до якого Amt'у далі?

Вітаю шановне товариство! 
Я пенсіонерка 65 років з України. В Німеччині тільки сьогодні отримала §24. Житло знайшла та орендую сама. Намагаюся розібратися до якого відомства мені звернутися наступним. Чи то Jobcenter, чи Sozialamt чи до іншого?
Заздалегіть дякую за допомогу.

4 коментарі

Відповіді (4)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Вітаю, шановна @Stani !

Пенсіонери та пенсіонерки звертаються до Відомства соціального забезпечення ("Sozialamt").

Міла

Відповісти
Stani

Дякую Міла за відповідь. Я по запиту "Wann beginnt die Rente?" знайшла, що мій рік народженя відповідає в Німеччині 66 років та 4 місяці. А мені 65. І це мене збентежило. 

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Stani , слушне зауваження!

В Німеччині вихід на пенсію починається, як правило, з 67 років: Der Rentenbeginn hängt von der genauen Art der Altersrente ab | Deutsche Rentenversicherung.

В Україні ж Ви - вже пенсіонерка?

Тут мені тоді дійсно важко сказати, до якої категорії Вас віднесуть в Німеччині.

Я все одно раджу звернутися Вам до Центру соціального забезпечення, бо Ви приїхали з України в статусі "пенсіонерка" і отримуєте там пенсію, що відіграватиме велику роль при оформленні усіх інших документів.

Поправте мене, якщо це - не так, та Ви ще не вийшли на пенсію в Україні.

Якщо ж Відомство соціального забезпечення Вас не прийме, будь ласка, уточніть прямо на місці, куди та до якого саме Центру зайнятості ("JobCenter") Вам звертатися.

Міла

Відповісти
Stani

Так все вірно, Міла. Я 1960 року народженя і в Україні я пенсіонерка з 59 років. Маю пластікове українське пенсійне посвідченя видане ПФУ. 
З повагою, Станіслава.

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)