Перейти до вмісту
yaros.yaa
Оновлено:
Проживання та переїзд

Переїзд

Доброго вечора скажіть будь ласка що буде якщо переїхати на іншу землю не дочекавшись згоди ? 
я подала документи на переїзд в ауслендебіхьорде на своїй землі , що мені робити далі ? Коли подавати документи на землю в яку хочу переїхати ? 

3 коментарі

Відповіді (3)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго ранку, yaros.yaa!

Без згоди обох Відомств у справах іноземців на переїзд Ви порушите умови надання Вам тимчасового захисту згідно параграфу 24, який розуміє під собою умову наявності "Wohnsitzauflage" - ценз осілості, який зобов'язує людину залишатися у місці, куди її розподілили, з того моменту, коли їй було видано дозвіл на перебування до моменту його закінчення.

Це загрожує штрафом або аннулюванням тимчасового захисту: документ видавало певне Відомство у справах іноземців, тож вони знають процедуру, коли людина самовільно вирішує щось, погодившись до цього на певні зобов'язанняя, яких вона не дотрималася.

Як Відділ у справах іноземців, який відповідає за Вас, так і Відділ у справах іноземців в тому місці, в яке Ви хочете переїхати, повинні дати згоду на скасування Wohnsitzauflage . Якщо всі вимоги виконано, відомства, як правило, дають свою згоду. Якщо Відомство у справах іноземців у місті, куди Ви хочете переїхати, протягом чотирьох тижнів не заперечує у відповідь на Вашу заяву, то це вважається його згодою на переїзд.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: Відповідальний за Вас Відділ у справах іноземців самостійно зв’яжеться з іншим Відділом у справах іноземців і попросить дозволу на скасування цензу осілості.

Тож, Ви не повинні самостійно подавати документи у Відомство у справах іноземців тієї землі, куди Ви хочете переїхати.

Profile Picture
Міла_Модераторка

Yaros.yaa, я бачу, що Ви питаєте схожі речі вже протягом більше аніж трьох місяців, а я відповідаю одне й те ж саме.

1) Чи зверталися Ви самостійно з цим питанням безпосередньо до відповідального за Вас Відомства у справах іноземців?

2) Коли Ви подали заяву на перерозподіл (Umverteilungsantrag) до відповідального за Вас Відомства у справах іноземців?

3) Як довго Ви вже чекаєте відповіді від нього?

Profile Picture
Міла_Модераторка

yaros.yaa, є ще одне можливе рішення цієї проблеми (це - процес з Центром зайнятості, але також має працювати з будь-якими рішеннями німецьким державних відомств):

Якщо Ви не отримуєте відповіді через три місяці після подачі Ваших документів, Ви можете подати позов до соціального суду. Такий позов має назву "Позов про бездіяльність" („Untätigkeitsklage“). Для цього Вам не потрібні адвокатка або адвокат.

Інформацію про те, де можна отримати безкоштовну підтримку, Ви знайдете в розділі "Де я можу знайти консультацію та підтримку?". Соціальний суд, який буде відповідальним за прийняття рішення у Вашій справі, Ви знайдете на сторінці Justizportal des Bundes und der Länder. Пошук можливий німецькою мовою. Важливим є поле  "Suche des zuständigen Gerichts / Staatsanwaltschaft" («Пошук відповідального суду / прокуратури»). В ньому виберіть "Цивільні справи" („Sozialsachen“). Потім введіть свій поштовий індекс і назву Вашого місця проживання. Після цього Ви отримаєте назву та адресу відповідального за Вас соціального суду.

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)