Перейти до вмісту
Оленка

Продовження параграфа 24 для мого партнера.

Добрий вечір! 

Я з України, живу в Німеччині і маю параграф 24. Тут в Німеччині проживаю з чоловіком, ми не одружені у нас є спільна дитина. Мій чоловік також має параграф 24 , але він з Гана і на час початку війни жив в Україні і був студентом.  Я читала , що Німеччина не буде продовжувати дію параграфа 24 усім хто не має постійної посвідки на проживання на території України.  Чи це вірна інформація? Як нам діяти якщо для продовження йому параграф? 

Дякую за відповідь.  

5 коментарі

Відповіді (5)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, @Оленка !

Так, ця інформація є правдивою: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/?uri=uriserv%3AOJ.L_.2022.071.01.0001.01.DEU&toc=OJ%3AL%3A2022%3A071%3ATOC:

Die folgenden, in dem Beschluss aufgeführten, Personengruppen sind in den Mitgliedsstaaten zwingend
aufzunehmen:
• ukrainische Staatsangehörige, die ihren Aufenthalt vor dem 24. Februar 2022 in der Ukraine
hatten;
• Staatenlose und Staatsangehörige anderer Drittländer als der Ukraine, die vor dem 24. Februar
2022 in der Ukraine internationalen Schutz oder einen gleichwertigen nationalen Schutz genossen
haben;
• Familienangehörige dieser Personengruppen, auch wenn sie nicht die ukrainische
Staatsangehörigkeit haben;
• Staatenlose und Staatsangehörige anderer Drittländer als der Ukraine, die sich vor dem 24.
Februar 2022 auf der Grundlage eines unbefristeten Aufenthaltstitels rechtmäßig in der Ukraine
aufgehalten haben, und die nicht in der Lage sind, sicher und dauerhaft in ihr Herkunftsland oder
ihre Herkunftsregion zurückzukehren.

Вашому чоловікові §24 більше не подовжать, бо він не відноситься до жодної з перелічених вище категорій людей, які отримують подовження тимчасової посвідки на переьування згідно §24.

Це означає, що йому потрібно отримувати будь-яку іншу посвідку на перебування для подальшого легального проживання на території Німеччини, як то робота, отримання професійного навчання (Ausbildung), відвідування мовних курсів або мовної школи і т.і.

Якщо Вашого чоловіка цікавить один з цих або будь-який інший напрямок для перебування у Німеччині, дайте знати: я можу надати Вам про нього більше інформації та корисних посилань.

Оленка

Чоловік працює. Буду рада отримати інформацію про робочий параграф.  Дякую. 

Profile Picture
Міла_Модераторка

@Оленка , скільки років Вашій спільній дитині?

Оленка

1 рік 8місяців. Дитина народилася в Німеччині. 

Profile Picture
Міла_Модераторка

@Оленка , крім того, Ваш чоловік може звернутися до моєї колежанки Софі, яка модерує французькомовну платформу: https://handbookgermany.de/fr/forum.

Можливо, вона має поради щодо перспектив інтеграції спільноти з країн Африки та корисні контакти, посилання, організації.

Бажаю Вам мирного Різдва!

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)