Продовження параграфа 24 для мого партнера.
Добрий вечір!
Я з України, живу в Німеччині і маю параграф 24. Тут в Німеччині проживаю з чоловіком, ми не одружені у нас є спільна дитина. Мій чоловік також має параграф 24 , але він з Гана і на час початку війни жив в Україні і був студентом. Я читала , що Німеччина не буде продовжувати дію параграфа 24 усім хто не має постійної посвідки на проживання на території України. Чи це вірна інформація? Як нам діяти якщо для продовження йому параграф?
Дякую за відповідь.
Доброго дня, @Оленка !
Так, ця інформація є правдивою: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/?uri=uriserv%3AOJ.L_.2022.071.01.0001.01.DEU&toc=OJ%3AL%3A2022%3A071%3ATOC:
Вашому чоловікові §24 більше не подовжать, бо він не відноситься до жодної з перелічених вище категорій людей, які отримують подовження тимчасової посвідки на переьування згідно §24.
Це означає, що йому потрібно отримувати будь-яку іншу посвідку на перебування для подальшого легального проживання на території Німеччини, як то робота, отримання професійного навчання (Ausbildung), відвідування мовних курсів або мовної школи і т.і.
Якщо Вашого чоловіка цікавить один з цих або будь-який інший напрямок для перебування у Німеччині, дайте знати: я можу надати Вам про нього більше інформації та корисних посилань.