Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Grin-E79

Проживання

Доброго дня! Я беженка з Україн  приїхала до гражданского чоловіка у Німеччину. Скажить будь ласка,  у меня є прописка в Магдебурге у гражданского чоловіка але міграційна служба в Магдебурге мені відмовляється оформляти по 24 параграфу, сказали це не якої роли не грає що у мене є прописка , щоб залишитися у гражданского чоловіка потрібна свідоцтво про шлюб т. к. Магдебург закрыт для біженців. Я хочу залишитися з чоловіком,  але міграційна служба мене направляє до другого города. Якій є варіант залишитися у Магдебурге по 24 $. Дякую

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка
Оновлено:

Доброго ранку, @Grin-E79 !

На жаль, варіантів залишитися у Магдебурзі немає, бо якщо місцеві органи реєстрації біженок та біженців підтверджують інформацію, що місто є зачиненим на прийом біженок та біженців з України, це означає, що у міста немає фінансових спроможностей приймати нових людей та надавати їм соціальну, фінансову, медичну, житлову та іншу допомогу. 

Дійсно, прописка не грає ніякої ролі та не є передумовою оформлення §24.

Крім того, громадянський шлюб не визнається як шлюб у Німеччині. Ваш чоловік є Вашим хлопцем: тобто, Ви ніби приїхали до чужої людини. Можливі виключенняу розселенні людей, коли люди приїздять до членів своїх сімей першої гілки. Такими вважаються чоловік/жінка (які знаходяться в офіційному, підтвердженому шлюбі), батьки - до своїх неповнолітніїх дітей, а також неповнолітні діти - до своїх батьків. У цих комбінаціях відомства намагаються не розділяти родини та розглядають різноманітні можливості заселити їх разом.

У Вашому випадку Вам треба їхати до того міста/федеральної землі/муніціпалітету, які ще приймають людей з України.

Якщо Ви хочете, Ви можете також звернутися за порадою до безкоштовних міграційних організацій по місцю Вашого проживання. Дайте знати, якщо Вас цікавить ця можливість - я подивлюся їх для Вас.

Бажаю Вам вдалого початку тижня!

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)