Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Юра40

Проживання

Доброго дня , я зараз знаходжусь в Німеччині , вже отримав Fiktionsbescheinigung. До мене планує переїхати дружина з дитиною 2 роки.Чи можливо прописати їх, отримати Meldebestätigung для подальшого оформлення &24  ,якщо я живу в квартирі 50 м² ?

12 коментарі

Відповіді (12)

Profile Picture
Iryna_volunteer

Доброго дня Юра40

Спробую відповісти на ваше питання, але хочу уточнити що ми не є юристами, тому рекомендую зробити запит по  Вашій конкретній ситуації в місцевому Ausländerbehörde (міграційній службі) або Einwohnermeldeamt (реєстраційному офісі), оскільки рішення можуть залежати від індивідуальних обставин та можливості землі приймати нових мігрантів. Так, до вас може приїхати дружина із дитиною. Воз'єднання сімей мігрантів з Україні, котрі перебувають на 24 параграфі відбувається без перешкод, але із дотриманням певних процедур. Спочатку прописка: реєстрація в Einwohnermeldeamt є обов'язковою для всіх, хто планує жити в Німеччині довше трьох місяців. Для цього потрібна   згода орендодавця у формі Wohnungsgeberbestätigung  і реєстрація повинна відбутися протягом двох тижнів після прибуття. Вам слід зробити запит до свого орендодавця і отримати від нього письмову згоду на реєстрацію дружини та дитини за вашою адресою. Щодо площі квартири, складно однозначно дати відповідь. Зазвичай по нормах йде на одну особу 45 м²  та + 15 м²  на кожну наступну особу, але якщо орендодавець надасть дозвіл, то можу припустити що не повинно бути проблем у подальшому.  Маючи на руках дозвіл, можна робити запит до міграційної служби щодо подання документів на отримання 24 параграфу вашій дружині та дитині.  

Бажаю отримати позитивну відповідь. 

З найкращими побажаннями

Волонтер Ірина 

Відповісти
Юра40

Дякую за відповідь

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Юра40 , доброго дня!

Маю додати, що ця процедура (возз'єднання родини на основі §24) передбачена тільки для сімей, які проживали разом на території України на початку війни 24.02.2022.

Міла

Відповісти
Юра40

Ми одружились 18.09.24

Що порадите в такому випадку?

Дякую 

Відповісти
Юра40

І ще таке питання , чи приймуть мене з дружиною в таборі , оскільки в мене вже є прописка і я подав документи в джобцентр і на оформлення &24 

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Юра40 , у такому випадку все виглядає складніше, бо на момент початку війни Ви родиною не були, тож, може бути таке, що Вашій жінці окремо треба буде подавати документи на отримання §24, що означає, що є вирогідність, що її не зможуть заселити до Вас, якщо федеральна земля більше не приймає.

Мова вище йде про возз'єднання родин на основі §24, які проживали на момент початку війни в Україні і були розділені війною - хтось виїхав, хтось залишився.

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка
Оновлено:

@Юра40 , тобто, Вам треба взнати, чи приймає ще федеральна земля, куди Ви приїхали (або ж місто, муніціпалітет), нових людей з України. Якщо так, то жінка з дитиною можуть прямувати до Вас та наголосити, що вони приїхали до чоловіка. Прописка підсилить можливість розподілу саме до Вас, але не гарантує цього. Якщо ж ні (земля більше не може приймати людей), то Вашій жінці потрібно їхати в Первинні центри прийому біженок та біженців з України, де також треба інформувати відповідальні органи там, що її теперішній чоловік вже знаходиться в Німеччині, щоб її з малою дитиною по можливості розподілили до Вас.

Проте ми не можемо Вам щось сказати, бо у Вас - "сіра зона": на момент початку війни Ви не були родиною, але ж зараз Ви - родина та і ще з маленькою дитиною, тому Вам потрібно, як і сказала моя колежанка @Iryna_volunteer , звертатися до місцевого Ausländerbehörde (міграційної служби) або Einwohnermeldeamt (реєстраційного офісу). Вирішення буде знаходитися у руках відповідальних міграційних органів та їх баченні Вашого сімейного стану.

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Юра40 ,

І ще таке питання , чи приймуть мене з дружиною в таборі , оскільки в мене вже є прописка і я подав документи в джобцентр і на оформлення &24 

Що Ви маєте на увазі? Як Вас приймуть у Первинному центрі прийому біженок та біженців з України, якщо Ви написали у повідомленні вище, що у Вас - квартира 50 кв.м.?

Міла

Відповісти
Юра40

Я мав на увазі теоретично , чи підійде квартира площею 50 м² для трьох людей

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Юра40 , на Ваше запитання вже відповіла моя колега. Згідно її інформації - теоретично ні, не підійде.

Міла

Відповісти
Юра40
Оновлено:

Дуже дякую за Вашу роботу , та Ваш час

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка
Оновлено:

@Юра40 , якщо Ви хвилюєтеся, що якщо Вам не дозволять разом проживати втрьох в квартирі, бо вона - маленька, тому Ви запитуєте про Первинний центр прийому біженок та біженців, щоб бути разом з родиною, то:

Якщо Ви вже десь прописані та подали документи на розгляд для отримання тимчасового захисту, то всі відомства знають, де Вас знайти та будуть надсилати Вам листи саме на Вашу адресу, а Вам треба буде на них реагувати та відповідати.

Якщо Ви будете проживати в Первинному центрі для біженок та біженців, то Вам треба буде виписуватися з квартири та приписуватися там, де Вам скаже Первинний центр прийому. Ви маєте бути у зоні досяжності там, де Ви прописані.

Тому, щоб не гадати теоретично, розпочніть, будь ласка, Ваш шлях з розмов з орендодавцем щодо надання дозволу Вашій дитині та дружині прописатися в квартирі.

Авжеж, якщо Ви не підходитимете втрьох для проживання в квартирі, Вам потрібно буде шукати нове житло або ж "переїздити" до Первинного центру прийому біженок для біженців для подальшого перерозподілу туди, де Ви зможете жити всі разом.

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)