Проживання
Доброго дня , я зараз знаходжусь в Німеччині , вже отримав Fiktionsbescheinigung. До мене планує переїхати дружина з дитиною 2 роки.Чи можливо прописати їх, отримати Meldebestätigung для подальшого оформлення &24 ,якщо я живу в квартирі 50 м² ?
Доброго дня Юра40.
Спробую відповісти на ваше питання, але хочу уточнити що ми не є юристами, тому рекомендую зробити запит по Вашій конкретній ситуації в місцевому Ausländerbehörde (міграційній службі) або Einwohnermeldeamt (реєстраційному офісі), оскільки рішення можуть залежати від індивідуальних обставин та можливості землі приймати нових мігрантів. Так, до вас може приїхати дружина із дитиною. Воз'єднання сімей мігрантів з Україні, котрі перебувають на 24 параграфі відбувається без перешкод, але із дотриманням певних процедур. Спочатку прописка: реєстрація в Einwohnermeldeamt є обов'язковою для всіх, хто планує жити в Німеччині довше трьох місяців. Для цього потрібна згода орендодавця у формі Wohnungsgeberbestätigung і реєстрація повинна відбутися протягом двох тижнів після прибуття. Вам слід зробити запит до свого орендодавця і отримати від нього письмову згоду на реєстрацію дружини та дитини за вашою адресою. Щодо площі квартири, складно однозначно дати відповідь. Зазвичай по нормах йде на одну особу 45 м² та + 15 м² на кожну наступну особу, але якщо орендодавець надасть дозвіл, то можу припустити що не повинно бути проблем у подальшому. Маючи на руках дозвіл, можна робити запит до міграційної служби щодо подання документів на отримання 24 параграфу вашій дружині та дитині.
Бажаю отримати позитивну відповідь.
З найкращими побажаннями
Волонтер Ірина