Страхування
Доброго дня. Доможіть, будь ласка, розібратися з медичним страхуванням. Я і мій чоловік живемо в Нижній Саксонії з грудня в друзів. Так, як ця земля не приймає біженців, ми зареєструвались в Гамбурзі (купили фіктивну прописку) і отримали fiktionsbescheinigung, маємо термін в березні на подачу на пластик. Не працюємо, не отримуємо ніяку допомогу, живемо на заощадження, в Німеччині взагалі хотіли побути тимчасово і полетіти в США. Але нам доведеться залишитись тут на довший час. Підкажіть, як отримати медичне страхування при умові, що ми залишимось так само жити у друзів. Ми будемо оплачувати страхування за свій рахунок, але не розуміємо куди звертатися, як пояснити те, що прописані в Гамбурзі, а фактично наша адреса в містечку в Нижній Саксонії і що живемо на власні заощаджені кошти?
Доброго дня, @rose17 !
На жаль, мені важко Вам допомогти у Вашій ситуації, бо Ви порушуєте умови, за якими Вам було надано тимчасовий захист згідно §24.
Біженки та біженці з України, які отримали дозвіл на перебування згідно з §24 Закону про перебування, зазвичай отримують так званий "Wohnsitzauflage" (ценз осілості). Ценз осілості зобов'язує людину залишатися у місці, куди її розподілили, протягом 3 років з моменту розподілення. Тобто, Ви є офіційно закріпленими за федеральною землею, куди Вас розподілили, і тим, що Ви знаходитеся самовільно в Нижній Саксонії, хоча зареєструвалися в Гамбурзі, є порушенням законодавства.
Також поясніть, будь ласка, що означає "(купили фіктивну прописку)"?
На власні заощаджені кошти Ви можете жити та оплачувати з них медичне страхування. Ніхто не змушує Вас отримувати соціальну допомогу.
Чекаю на уточнення щодо Вашого повідомлення!
Міла