Як отримувати виплати незалежно від дорослого у 16 років?
Отже, ситуація така, що зараз я переїхав у Німеччину, вже отримав §24. Очікую з сім'єю на виплати джобцентру та покриття квартири. Найближчим часом також очікую тут свою дівчину, повнолітню, яка теж отримає виплати та житло. Я хочу жити з нею і отримувати виплати, самостійно розпоряджаючись. Як це правильно зробити? При тому, що потрібно зберегти виплату на житло для моєї родини, бо без мене квартира буде занадто дорога. Як бути? Чи можливо розібратися без зайвого, що дорослий просто передаватиме мені кошти на проживання?
1 коментарі
Доброго дня, @Tuubee !
Якщо Вам - 16 років, то Ви не можете отримувати соціальні виплати або виконувати будь-які інші дії без дорослих або опікунок/опікунів на території Німеччини, бо Ви - неповнолітня персона.
Якщо Ваші батьки не можуть бути Вашими опікунами, Вам треба обгрунтувати, чому саме при живих батьках Вам потрібно опікунство. У цьому випадку над Вами буде встановлено опіку, оскільки в іншому випадку Ви не будете юридично дієздатними як неповнолітня особа. Опіку над Вами візьме на себе Відомство у справах молоді (Jugendamt) та призначить Вам опікунку або опікуна. Одне чи інше - самостійно проживати на соціальні гроші Ви не зможете.
Якщо Ви можете працювати, але заробляєте занадто мало грошей на проживання або ж Ви не маєте роботи, то Ви маєте право на отримання допомоги від держави, а саме на "Bürgergeld". В цьому випадку враховуються не тільки Ваші власні доходи або фінансові активи, але й доходи та активи членів сім’ї, якщо Ви проживаєте разом з ними. Центр зайнятості називає це "спільнотою з єдиними потребами ("Bedarfsgemeinschaft")".
Німецька держава припускає, що всі члени спільноти з єдиними потребами піклуються один про одного, тобто, що вони діляться один з одним своїми грошима, коли у когось їх не вистачає.
До спільноти з єдиними потребами відносяться:
Важливо: Співмешканки/Співмешканці в гуртожитках ("WG") або в інших місцях спільного проживання ("Gemeinschaftsunterkunft") не вважаються спільнотою з єдиними потребами.
Це означає, що якщо Ви навіть будете проживати разом з Вашою дівчиною, Ваш заробіток буде враховуватися та вираховуватися як заробіток спільноти з єдиними потребами.
Те ж саме: Ви або проживаєте з родиною, де всі Ваші доходи враховуються та залежать один від одного або ж Ви проживаєте з дівчиною, де має місце те ж самий процес, а родина, відповідно, отримує гроші на себе, бо Ви вже з нею не проживаєте.
Що Ви маєте на увазі "без зайвого"? Рекомендую Вам не вигадувати треті шляхи, бо Центр зайнятості взнає про це та відмінить виплати як Вам, так і Вашій родині, якщо Ви вирішите обійти встановлені процеси з грошовою допомогою від чужої держави.
Міла