Запереченя на інкримінувану відсутність за SGB II § 7b абзац 1
Доброго дня. Отримав листа від JC, де написано:
"Ви перебували в період з 06.06.2025 по 13.06.2025 без згоди відповідального органу поза межами часово- та просторово-близької зони і тому не були доступні для інтеграції в роботу. За цей час у Вас немає права на допомогу згідно з SGB II (§ 7b абзац 1 SGB II)".
В оригіналі:
"Sie haben sich ohne Zustimmung des zuständigen Trägers außerhalb des zeit- und ortsnahen Bereiches aufgehalten..."
Хочуть скасувати допомогу, дали місяць на оскарження.
Але річ у тому що 6.06 я був на мовних курсах в своєму місті, після свят у вівторок 10.06 я був у доктора який мені виписав лікарняний на 4 дні. І весь зазначений час я був в Німеччині у себе на квартирі.
Прошу допомогти ґрунтовно написати заперечення. Та за можливості розказати як вплинути на такий зухвалий наклеп.
З вдячністю за ваш час,
Станіслав
Доброго дня, Станіслав!
Одразу хочу зазначити, що ми - не юридична контора, а інформаційний проєкт, який надає первинні, загальні консультації щодо усіх тем, пов'язаних з проживанням в Німеччині.
Тому має сенс також звернутися з усіма Вашими документами та доказами присутності у Німеччині до адвокаток та адвокатів, якщо мої первинні, загальні рекомендації не допоможуть вирішити все мирним шляхом.
По-перше, якщо Ви отримуєте соціальну допомогу, то Ви можете бути відсутнім 21 день на рік за місцем Вашого проживання ("Ortsabwesenheit"). Авжеж, навіть у цьому випадку треба комунікувати з Центром зайнятості, бо він є "Вашим працедавцем", і якщо Ви "берете відпустку", то Ви все одно маєте погоджувати її з працедавцем.
З Вашого листа я зрозуміла, що Ви були на місці. Проте також виникає питання (бо треба приймати до уваги завжди обидві сторони), як Ви можете пояснити те, що вони запідозрили Вас у відсутності без попередньої комунікації? Чи є у Вас пояснення цьому рішенню? На підставі яких обставин вони дійшли такого висновку?
Чи розмовляли Ви вже з самим Центром зайнятості та говорили їм про те, що написали мені? Що Ви були на мовних курсах, потім хворіли, потім були у себе в квартирі. Окрім того, має сенс зібрати докази кожного Вашого візиту (тобто, якщо Ви були на мовних курсах, то школа може написати підтвердження, що Ви були дійсно у цей день там; якщо Ви були у лікаря, то на лікарняному завжди стоїть адреса та дата, коли був видан цей лікарняний. Також можна ще раз звернутися до лікаря та попрохати його написати листа, що він Вас дійсно приймав у певний день.
Якщо Ви були у Німеччині та у Вас є будь-які виписки, чеки, будь що інше, які можуть довести Вашу присутність у зазначені дні - це теж могло б допомогти.
Я рекомендую з цією купою документів ще раз звернутися до Центру зайнятості. Цього має бути достатнім, щоб довести, що Ви нікуди не зникали, а були доступним у проміжок часу, про який йдеться.