İçeriğe geç
Diego
Güncellendi:
Nitelikli Çalışanlar

12 aylık vize

Sn Yetkili, 18b ile Almanya ya gidiyorum.Ben ve 13  ile 16 yaşlarında iki çocuğum  için ön onay sürecini başlattık. Sorum kısaca şu, Ben çalışmak için gidip orada ev tutup düzen kurduktan 3 ay sonra çocuklarımı yanıma alabilir miyim. Onlarında 12 aylık D tipi vizesi olacak sonuçta. Çocukları ben gittikten birkaç ay sonra yanıma almak istiyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Yada düzen kurmak için işlerim uzarsa onları vizelerinin başlangıcından 6 ay sonra Almanya ya götürebilir miyim.

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator

Merhabalar,

Öncelikle herhangi bir şekilde vize başvuru süreçleri ile ilgili olarak yetkili bir kurum olmadığımızı belirterek başlamak isterim. Bahsettiğiniz kurumlardan tamamen bağımsız bir platformuz. Eğer sorunuzu doğru anladıysam, çocuklarınızın vizesinin verilmesinin ardından daha ileri bir tarihte Almanya seyahatlerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğini öğrenmek istiyorsunuz. Normal şartlarda vizeleri geçerli olduğu sürece daha ileri bir tarihte de seyahat edebilirler. Bunun önünde bir engel yok. Önemli olan vizenin o tarihte hala geçerli olması. Elbette pasaport geçerlilik süresi vb. konulara da ayrıca dikkat etmekte fayda var.

Dediğim gibi aile birleşimi vb. vize süreçlerinde yetkili bir kurum olmadığımız için bire bir başvurunuzla ilgili özel durumlarda yetkili kurumla doğrudan iletişime geçmek daha doğru bir yol olacaktır. Bunu sorunuza 'Sn. Yetkili' ifadesiyle başladığınız için eklemek istedim. Olası bir yanlış anlaşılmayı engellemek adına.

Umarım bu bilgiler faydalı olur. Anlaşılmayan bir yer varsa tekrar yazabilirsiniz. 

İyi günler dilerim.

tamerm

hala aile birleşimi bekleyen bir birey olarak fikir vermek amacı ile tavsiyem,

Ailenizin vizesi çıktıktan sonra geçici süre ile(kısa bir tatil gibi) buraya gelip gerekli başvuruları yapmanızdır. En kötü ID ve oturum başvurusunu yapabilirsiniz. Sonrasında evrak bekleme süresinde ülkeye geri dönebilirler. Bu sayede çalıştığınız süre boyunca hem vergi sınıfından dolayı gelir kaybına(sonradan tahsil edilebiliyor) uğramazsınız, hem de çocuk parasına başvuru yapabilirsiniz.

bu ikisi için ID numarası şartı bulunmaktadır. Şu an aylık kaybım yaklaşık 1200€

Uzman değilim, yanıtım sadece fikir vermek amaçlıdır, detaylı araştırma yapmanız daha isabetli olur. Sadece benim gibi kaybedenlerden olmayın diye yazdım

saygılar

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu