İçeriğe geç
zeynepaksoy
Güncellendi:
İş Arama & Denklik

16a ve 81 a prosedürü

Merhaba ben zeynep 

bi iş veren buldum lojistik alanında ve bana ausbuilding (16a) ayarladı 81a  prosedürü hazırladı sonra vizem geldi. İşverenle bir anlaşmazlık yaşadık çalışmak istemediğini söyledi elimde bir yıllık bir vize var (vizenin üzerinde firmanın ve ausbildung programının ismi yazıyor) 

Almanya’ya gitsem ne yapabilirim yeniden ausbuilding mu bulmam lazım ?  ya da sadece herhangi bir iş bulsam yeterli mi ? Vizem elimden alınır m? Bilen birisi yazarsa çok sevinirimm

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Buket_Communitymanager_Turkish
Merhaba @zeynepaksoy Böyle bir durumda, lütfen size bu vizeyi veren göçmenlik makamıyla iletişime geçin. Bana göre vize sadece bu eğitim ve bu işveren için veriliyor. Bunu derhal bildirmelisiniz. yeni bir iş aramak için bu vizeyle ülkeye hâlâ girip giremeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Aksi takdirde iş aramak için alabileceğiniz bir vize de vardır. Sorunlu bir durumla karşılaşmamak adına bu konuyu göçmenlik bürosuna sorardım. İş ararken başvurabileceğiniz vizenin bilgi linkini de size göndereceğim: https://handbookgermany.de/tr/visa-jobseekers
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu