İçeriğe geç
melody
Güncellendi:
Çalışan Hakları

18 b 1 Oturum Vizesi

Merhabalar 

Şu anda 18 d vizesi ile berlindeyim ama iş buldum. 5 eylülde vizem bitiyor. 18 b 1 e başvurmam lazım. birçok soru var kafamda dökümanlarla ilgili.

1- firmanın dilekçesi (benim bu iş için uygun olduğuma dair yazı) için bir şablon bulabilir miyim?

2- İtü jeodezi ve foto. müh., master geomatik müh. phd şehircilik. bu diplomaların hepsini koymam gerekiyor mu? (doçentlikte var?)

3- sağlık sigortasını isteniyor dökümanlar arasında onu şirketten mi alacağım nasıl olacak?

4- 1 ekimde iş başı yapmam gerekiyor geç mi kaldım?

5- 5 eylülden sonra yurt dışına çıkışımda bir belge alabilir miyim giriş için işlemler sürerken?

sevgiler

5 Yorumlar

Yanıtla (5)

Tuğba Kıratlı Spriewald_Moderator
Merhaba, @melody öncelikle tebrikler! Sorularına sırası ile cevap vermeye çalışacağım. 1.)Vize değişikliği ile ilgili gerekli bilgilere bu linklerden ulaşabilirsin. https://wellington.diplo.de/nz-en/service/-/2359496 https://www.make-it-in-germany.com/en/visa-residence/types/work-qualifi… 2.) İş vereninizin isteğine bağlı, onlardan gerekli bilgiyi alabilirsiniz. 3.)Sağlık sigortası ile ilgili dökümanları şu anda sahip olduğunuz sigorta şirketinden almalısınız. 4-5 her iki soru ile ilgili birlikte çalıştığımız uzmanın cevabını beklemkteyim. Sevgiler, Tuğba
melody
teşekkür ederim.
Merhaba Yeniden, sizinle uzmanımızdan gelen cevabı direk paylaşıyorum: ''O kadar da karmaşık değil. Bulunduğunuz yabancılar dairesinden oturma izni alır almaz, 18 b Abs 1 AufenthG (§ 39 S. 1 Nr. 1 AufenthV) uyarınca Almanya'da vize başvurusunda bulunabilir ve ülkeyi terk etmek zorunda değilsiniz. Ancak yine de 18 b Abs 1 AufenthG uyarınca vize için gerekli koşulları yerine getirmelidir. Bunlara buradan ulaşabilirsiniz: https://www.make-it-in-germany.com/de/visum-aufenthalt/arten/arbeiten-f… Özellikle, diplomanız tanınmalı ve maaşı geçim masraflarınız karşılanmalıdır. İkamet unvanı için yerel yabancılar (Ausländerbehörte) dairesine başvurmalısınız. Onlarla hızlı bir şekilde temasa geçmelisiniz çünkü son teslim tarihleri bazen çok ileride olabilmektedir. Eğer 5 Eylül'den daha uzun sürerse, yetkili makamdan geçici bir sertifika(Fiktionsbescheinigung) talep edilmelidir. Veriliş şekline bağlı olarak, yurt dışı seyahatler de dikkate alınabilir. Ancak, ülkeyi terk etmek niyetindeyse yetkilileri bilgilendirmelidir'' Sizin için anlaşılmayan bir nokta varsa, lütfen yeniden yazmakta çekinmeyin :) Sevgiler,
melody
ben direkt olarak 18 b 1 e başvuru yapamıyor muyum?
Tabiki yapabilirsiniz, kayıtlı olduğunuz Yabancılar Şubesine başvurmanız gerekmekte.
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu