İçeriğe geç
sonne21
Güncellendi:
Çalışan Hakları

18 g

Merhaba 

11f ile mavi karta başvuru yaptım. 18g ile vize 1 yıllık vize aldım. 1 aylık çalıştığım iş yerini değiştirmek istiyorum. GmbH olan firmada teknik satış danışmanı olarak çalışmaktayım. Firma inşaat ve fotovoltaik panel üzerine çalışmalar yapmaktadır.  Brüt maaş 3700euro. Yeni çalışmak istediğim iş yeri için brüt maaş 2900 Euro ve iş yerinde ise gıda üretiminde faaliyet gösteren makinaların otomasyon sistemlerini kontröllerinde çalışmayı düşünüyorum. Fizik mezunu ZAB tanda denklik  alınmıştır.

Yabancılar dairesi 3700 den 2900 brüt maaşı kabul ederler mi yada buna bağlı ek iş yapılır mı?

(2024 ..yıllık 41.041 Euro aylık 3420 şartı geçerli 11f eski)

Artı hanım da haftanın 3 günü çalışacak bi iş buldu. 

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir mahlas ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Netleştirmek açısından, 11F, Türkiye'deki konsolosluğun Mavi Kart için verdiği bir koddur ve sadece konsolosluğun iç işlemleri için geçerlidir. Size Mavi Kart (18G) üzerinden bir vize verildiğini anlıyorum. (Kural olarak Almanya'ya girdikten sonra 3 ay içerisinde yabancılar dairesine başvurarak bu vizeyi bir oturum iznine çevirmeniz gerekir).

Eğer Mavi Kart kapsamında iseniz, ilk bir yıl içerisinde gerçekleştirilecek iş değişikliklerinin yabancılar dairesinin incelemesinden geçmesi gerekecektir. Yabancılar dairesi bu yeni işin Mavi Kart koşullarını kapsayıp kapsamadığını inceler ve gerektiğinde işi kısıtlı bir süre için askıya alabilir.

Ancak bu bir yıllık süreden bağımsız olarak, herhangi bir zamanda Mavi Kart için belirlenmiş gelir sınırını karşılamayan bir işe geçerseniz yine yabancılar dairezine bildirimde bulunmanız gerekir. Sizin durumda da bahsettiğiniz yeni iş böyle görünüyor. Bu durumda yabancılar dairesi Mavi Kart statünüzü iptal edip talebiniz üzerine size nitelikli .alışanlar için hazırlanmış bir oturum izni verebilir.

Önemli bir ayrıntı olarak, Mavi Kart için kişinin alanı ile çalışacağı iş arasında görünür bir örtüşme olması beklenir. Nitelikli çalışan vizesi içinse çalışanın ve işin (ayrı alanlarda da olsa) nitelikli sayılması yeterlidir.

Mavi Kart gelir koşullarının ek işle tamamlanması mümkün değildir. Ana sözleşmenin bunu karşılaması gerekir. eşinizin geliri de bu denklemin dışındadır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

sonne21

Tşkler Eren bey.

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu