İçeriğe geç
ONU UZİ
Güncellendi:
Çalışan Hakları

18 kasımdan sonra yeni göç yasası

Merhabalar İyi günler Diliyorum ismim Onur  18 kasımdan sonra  yeni göç yasası nitelikli meslek eğitimi almış olup Türkiyeden Almanya’ya Gelen bir kişi alanı dışında işlerde veya iş teklifinde bulunulduğunda çalışma durumu olucakmı 2 ci sorumda Dil kursu eğitimi ile gelen bir kişi haftada 20 saat çalışma hakkı tanınıcakmı 18 kasımdan sonra Teşekkürker ??

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @ONU UZİ , Öncelikle sorunuz için teşekkürler. Yeni göç yasası henüz yürürlükte olmadığı için yapılacak değişiklikler tüm detayları ile net değil. Dolayısıyla pratikte nasıl yorumlanacağı ile ilgili şimdiden bir yönlendirme yapamıyoruz. Fakat yapılacak değişikliklerle ilgili genel çerçeveye hakim olmak isterseniz bu sayfadaki maddeleri dikkatlice incelemenizi öneririm. Farklı meslek grupları için değişmesi planlanan noktalar ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor: https://www.make-it-in-germany.com/en/visa-residence/skilled-immigratio…. Aynı zamanda farklı oturum izni türleri için yapılacak güncellemeleri Handbook Germany sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz. https://handbookgermany.de/tr/visa-skilled-workers Umarım paylaştığım bu sayfalar faydalı olur. İyi günler dilerim, Su
ismet
Merhaba ben 4 ay önce 6 aylık calışma vizesi ile geldim fakat iş yeri değişikliği yapabilirmiyim iki yıllık fiktionsbescheinigung verdiler iş yeri değişikliği hakkım varmı yoksa beni Türkiye'ye gönderirler
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @ismet , sorunuza diğer gönderinizde yanıt verildi.
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu