18B
Merhabalar, Ben, eşim ve 2 çocuğum ile birlikte 18b kapsamında vize aldık. Eşim ve benim A1 seviye dil sertifikamız yok. Şimdi Almanya'da oturum talebinde bulunursak benden veya eşimden dil sertifikası isterler mi? İkinci sorumsa ben Almanya'ya tek gelip iş başlangıcı, ev tutma eşya temini sağladıktan sonra eşim ve çocuğumun gelmesini istiyorum. Bu durumda ailemin gelmesi için yasal bir süre var mı? Yoksa vizelerinin bitimine kadar gelebilirler mi? Teşekkürler
1 Yorumlar
Yanıtla (1)
Merhaba @bir_umut
Madde 18 kapsamında olduğunuz için sizden veya eşinizden dil belgesi istenmeyecektir. Ancak 16 yaşından büyük çocuklarınız için C1 seviyesinde Almanca belgesi istenmesi olasıdır.
Bunun dışında eşiniz ve çocuklarınız vizelerinin geçerlilik süresi içerisinde Almanya'ya girebilirler. Ancak giriş yaptıktan sonra 3 ay içerisinde yabancılar dairesine oturum izni başvurusu yapmaları gerektiğini ve süreyi bu şekilde hesaplamak gerektiğini akılda tutmak gerekir. Bu randevu vize tarihini sonrasına verilse de geçerli bir randevu kendilerinin Almanya'da kalışlarını yasal hale getirecektir. Ancak bu randevunun vize bitmeden ikametgah alınarak yapılması gerekecektir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!