İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Beşiktaş__

18b iş değişikligi

Merhabalar

18b vizesi ile Almanyaya geldim ve burokraft olarak 6 aydır bir iş yerinde calismaktayim. 3 yıllık oturum aldım. Şuan başka bir firmadan daha güzel şartlarda iş teklifi aldım. Mecbur yerde çalışmaya devam ederken, diğer firmada calismak için yabancılar daiersine yeni onay başvurusunda bulunabilir miyim ?

Teşekkürler 

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar @Beşiktaş__  

Şirket değiştirmek içindikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır.

Öncelikle yeni bulduğunuz işin de nitelikli/vasıflı olması gerekmektedir. Yani şu aşamada vasıfsız işlerde çalışamazsınız.

Buna ek olarak, her ne kadar siz diploma denkliğiniz ile nitelikli çalışan statüsü edinmiş olsanız da, bulduğunuz yeni vasıflı işin ek mesleki denklik koşulları olabilir. Mesleğe ve bulunduğunuz eyalete göre bu tür olası koşulları şu portaldan inceleyebilirsiniz:

https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/index.php

Son olarak, eğer oturum izninizde bir şirket adı belirtilmişse, yeni bir işe geçmeden önce bu işe dair evraklarla yabancılar dairesine başvurup çalışma izninizin yeniden düzenlenmesini talep etmeniz gerekecektir. Aksi halde yasadışı çalışan konumuna gelirsiniz. Çalışma izninizde (veya Zusatsblatt üzerinde) şirket veya iş kolu ismi bulunmuyorsa o zaman diğer vasıflı işlerde çalışabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Beşiktaş__

Merhabalar,

Mesleki statik de herhangi bir değişiklik olmayacak, Bürokaufmann olarak diğer şirkete gecisbyapacagim. Ama benim asıl sorum ; şuan A şirketinde çalışmaya devam ederken diğer firmada calisma iznine başvuru yapmak için yabancılar daiersine başvuru yapabilir miyim? Yani yabancılar daiersi bana , " sen şuan bir yerde çalışıyorsun orda çalışmaya devam ederken, yani ordan istifa etmeden başka bir firmaya geçiş yapmak iş yeri değişikliği başvurusunda bulunamadı " der mi ? İkinci huşu oturum kartımın arka kısmında, Erwerbstätigkeit yazan yerde " siehe Zusatzblatt" yazıyor. 

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler 

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu