İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
bhllgltp

18b ile iş değişikliği

Merhaba, 81a ön onay üzerinden 18b tipi 1 yıllık d vizem var. İş sözleşmesi aldığım işveren 1 ay olmasına rağmen işe başlatmadı ve iş değiştirmek istiyorum. İlk iş sözleşmem ile aynı şartları taşıyan başka bir iş bulmam durumunda nasıl bir yol izlemem gerekli? Bazı yerlerde yabancılar ofisinden onay almam gerekli denirken bazı yerlerde yeni işe başlayıp o arada onaya başvurmam yazıyor. En kısa yoldan nasıl bir yol izlemeliyim? (İşe hiç başlamadım)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

5 Yorumlar

Yanıtla (5)

fermanozen

Merhaba iyi günler. 18b ön onayı aldıktan sonra 81a başvurusu mu yaptınız? 18b maddesi üzerinden bana da ön onay verildi ama bu aşamada artık ne yapacağımı bilmiyorum.

Yanıtla
bhllgltp

Merhaba, Ön onay dediğiniz zaten 81a oluyor. 18b vize türüdür. Ön onay aldıktan sonra 3 hafta diye hatırlıyorum, idata ya başvuru yapıp randevu almanız gerekiyor. Çok yakın zamana randevu atanıyor ve evrak teslimine gidiyorsunuz.

Yanıtla
fermanozen

Anladım. İşverenimin aldığı belgede 18b maddesi falan yazıyor da onın için sormuştum. Teşekkür ederim

Yanıtla
Profile Picture
My_Community_Managerin

Merhaba, Bize ulaştığınız için teşekkür ederiz! Durumunuz gerçekten biraz karmaşık görünüyor. Anladığım kadarıyla şu anda Almanya’dasınız ama vize onayınızda yazan işe hiç başlamamışsınız. Bu yaşadığınız zorluklar için üzgünüm.

Vizeniz §81a ön onayında belirtilen işverene bağlı olduğu için hemen başka bir işte çalışmaya başlayamazsınız. Önce bağlı olduğunuz yabancılar dairesine başvurup işveren değişikliği talebinde bulunmanız gerekiyor. Gerekirse yabancılar dairesi, Federal İş Bulma Kurumundan yeni bir ön onay isteyecektir. Bu süreç tamamlanıp onaylandığında, yeni işvereniniz için çalışmanıza izin veren bir oturum belgesi düzenlenecektir.

Bu nedenle, ilk işinizin başlamadığını ve şimdi yeni bir iş aradığınızı bildirmek için en kısa zamanda yabancılar dairesiyle iletişime geçmeniz iyi olur.

Unutmayın, yabancılar dairesinden resmi onay almadan yeni işe başlamanız mümkün değil. Ayrıca, ilk işvereninizin sizi işe başlatmadığını gösteren her türlü belgeyi veya yazışmayı saklamanızda fayda var.

Tüm bu süreçte size bol şans dileriz! Başka sorularınız olursa lütfen bize yazın.

Yanıtla
bhllgltp

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Evet işe hiç başlamadım ve eski işverenden mazeret dilekçesi alıp yeni işveren ile yabancılar şubesine başvuruda bulunacağım. Öncelikle yeni iş yerinde bir adres kaydı yapacağım ve sonrasında işverenin iş veremediğine dair dilekçe ve yeni işveren ile birlikte yabancılar şubesine başvuru sonrası olumlu olur diye umut ediyorum.

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu