İçeriğe geç
frudia
Güncellendi:
Çalışan Hakları

18b vizesi için nasıl başvuru yapmalıyım

mit Ihrem akademischen Abschluss können Sie ein Visum für akademische Fachkräfte nach § 18 b beantragen.

Ich möchte Sie vorsorglich darauf hinweisen, dass wir mehrmonatige Wartezeiten auf Termine haben. 

Wenn der Arbeitsbeginn zeitkritisch ist, kann Ihr Arbeitgeber auch ein sog. Beschleunigtes Verfahren nach § 81 a AufenthG anstoßen. Hierfür möge er sich bitte an die örtlich zuständige Ausländerbehörde wenden. 

merhaba konsolosluktan böyle bir yanıt aldım ve ZAV ön onayım var. Bundan yola çıkarak 31f vizesi mi 19f vizesi mi uygun olur sizce? Teşekkür ederim. 

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Eren (support)

Merhaba @frudia  

Eğer 81A sürecinden geçtiyseniz ve linizdeki ön onay belgesi buna dairse o zaman ön onay belgesine sahip kişiler için geçerli olan vizeye başvurmanız gerekecektir.

Bir not olarak, konsolosluğun vize başvuruları için hazırladığı kodlar yasada belirtilen vize türlerinden farklıdır ve konsolosluğun iç işleyişine ilişkindir. Bizim konsolosluk ve aracı kuruluşun iç işleyişine dair maalesef bilgi ve erişimimiz bulunmamaktadır. 

Sizin durumunuzdan anladığım kadarıyla başvurmanız gereken vize türü şudur:

https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/05-VisaEinreise/-/2628090

İyi günler dilerim!

frudia

Merhaba hızlı yanıtınız için teşekkürler. Mailde bulunan ''Visum für akademische Fachkräfte nach § 18 b beantragen.'' kısmı beni 31f ye yönlendirdi elimdeki ön onay da 18b vizesi için ZAV dan alınmış maalesef 81a ya uygun değil. Aslında 19f için başvuru yapmıştım ama iptal edip değiştirdim. Tekrar 19f mi başvurmalıyım sizce?

Profile Picture
Eren (support)

Tekrardan merhabalar,

Elinizdeki belge 81A kapsamında Bundesagentur für Arbeit/ZAV tarafından düzenlenmiş bir Vorabzustimmung (Ön Onay) belgesi değilse olağan vize sürecini işletmeniz gerekecektir. Ancak hem dosyanızı görmediğimiz hem de konsolosluk süreci hakkında erişime sahip olmadığımız için size bağlayıcı bir yönlendirme yapmam mümkün olmaz. Bu nedenle konsolosluk veya aracı kuruluş ile iletişime geçmenizi öneriyorum.

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu